Els Mossos busquen el germà de la nena de 14 anys morta a Mataró, també menor

La mare dels dos adolescents era fora de casa des de feia uns quants dies i, al no poder contactar-hi, va enviar uns amics a veure com estaven

L'autòpsia practicada al cadàver de la noia no és clara però els investigadors tracten el cas com un homicidi

a7e321d7-01b6-4a77-978c-132dabbd2b01-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El cos de la noia de 14 anys va ser trobat sense vida pels seus veïns diumenge cap a les deu de la nit, estirat al terra de la seva habitació. Feia diverses hores que estava morta en un pis buit. Era filla d’una mare soltera d’origen rus, l’Olga. Sovint, ella i el seu germà, de 17 anys, es quedaven sols durant diversos dies al seu domicili del carrer de Burriac, al barri de Cerdanyola de Mataró, on es van instal·lar fa poc més d’un any. El cap de setmana passat la seva mare havia hagut d’absentar-se de nou. El més desconcertant del cas, que els Mossos d’Esquadra investiguen com un crim sense descartar encara que es tracti d’un suïcidi, és que el seu germà tampoc era a casa. Els investigadors de la policia catalana intenten localitzar-lo. 

Mare i fills es van mudar a aquest veïnat fa poc més d’un any. En la primera reunió de veïns en què va participar, l’Olga es va presentar com a psicòloga. No va donar més detalls a una comunitat que durant els últims mesos l’ha anat veient amb comptagotes. "Se n’anava sovint i els dos germans, al quedar-se sols, de vegades armaven xivarri a casa", recorden.

Divendres, segons expliquen, mare i fill van discutir. Després, ella va marxar. Dissabte, de matinada, quan els dos germans ja estaven sols, una veïna va sentir cops a casa de l’Olga. Diumenge a la nit, la mare va enviar dos amics, residents a Calella i d’origen rus com ella, perquè comprovessin si els seus fills estaven bé: feia unes 30 hores que no podia parlar amb ells i estava preocupada.

Porta tancada i pis buit

Els dos homes van tocar el timbre i van colpejar la porta, però ningú va respondre. Inquiets, van acabar cridant l’atenció d’alguns veïns, que van sortir a l’escala per veure el que passava. Els amics de l’Olga van explicar en el seu castellà que havien d’entrar i que trucarien a un serraller per obrir la porta. Els veïns els ho van impedir argüint que no podien permetre-ho perquè no tenien cap prova que eren els qui deien ser. També podien ser ocupes, es justifiquen ara. Al final, el llogater del quart primera va accedir a obrir casa seva per permetre que el més jove d’ells saltés pel balcó a casa de l’Olga. Al cap de pocs segons, va obrir la porta principal. "Se’l veia commocionati va avançar que la nena era dins, a la seva habitació, i que estava inconscient". Els veïns van entrar i el que van veure va ser el cadàver de la noia estès al costat del llit del seu dormitori.

Notícies relacionades

El cos de la menor estava tacat de sang. Com ho estaven també les parets i els llençols del seu llit. No era una imatge fàcil de digerir. L’habitació, a més, estava desordenada; semblava regirada. Els veïns, que ja sabien que l’Olga es trobava fora, es van preguntar on era el germà. Van trucar als Mossos.

Crim o suïcidi

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord s’han fet càrrec d’un cas sota secret de sumari per ordre del Jutjat d’Instrucció 3 de Mataró. Els policies busquen el germà, que gairebé 24 hores després de la troballa del cos de la nena, continua desaparegut. L’autòpsia que s’ha practicat al cadàver de la menor aquest matí no permet descartar el suïcidi però sí que apunta que es tracta d’un homicidi. Sí que ha certificat que la noia va morir a causa d’una arma blanca.