Les proves d'accés a la universitat

34.547 estudiants catalans s'examinen de la selectivitat des d'aquest dimecres

Alumnes amb necessitats especials compareixeran davant de tribunals específics

Els aspirants de la Vall d'Aran disposaran del qüestionari d'Història en aranès

whatsapp-image-2019-06-12-at-090556

whatsapp-image-2019-06-12-at-090556

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot a punt per als exàmens de selectivitat o proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya. A partir del dimecres 12 de juny, 34.547 alumnes aniran a examinar-se, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat (33.916), segons les dades del Departament d’Educació.

Del total d’alumnes matriculats en les PAU, 28.283 corresponen als estudiants que han acabat aquest any el batxillerat i hi accedeixen a través de la matrícula ordinària. Un total de 3.392 més són de matrícula lliure, ja que provenen del batxillerat d’anys anteriors que o no es van presentar en el seu moment o volen millorar la nota que van obtenir o només s’examinen d’alguna assignatura de la fase específica.

També estan convocats a les proves, que es fan els dies 12, 13 i 14 de juny (de dimecres a divendres) en horari de matí i tarda, uns 2.772 estudiants més procedents dels cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura de fase específica.

Estudiants amb necessitats especials

Notícies relacionades

Els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics i disposaran de dues hores per fer cada examen. Es tracta dels alumnes dislèctics, als quals s’aplica un criteri especial de correcció en matèria de llengua, i els estudiants amb trastorn de dèficit d’atenció o hiperactivitat (TDAH).

Com a novetat, aquest any els alumnes de la Vall d’Aran, que s’examinen a la Universitat de Lleida, disposaran d’enunciats d’examen redactats en llengua aranesa en la matèria d’Història. I els estudiants andorrans que vulguin examinar-se de la fase específica per pujar nota ho podran fer en un tribunal de la Universitat de Lleida a la Seu d’Urgell.