Insults sexistes

«¿Noies jugant a pilota?, ¿i qui serà a la cuina preparant el sopar?»

Missatges sexistes a través de Whatsapp han obligat a suspendre la competició masculina d'un torneig de pilota basca

zentauroepp9218206 pelota vasca190522115046

zentauroepp9218206 pelota vasca190522115046 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els organitzadors d’un campionat local de pilota a Azkoita (Guipúscoa) han decidit suspendre la competició masculina a causa dels “insults” contra les dones inclosos en missatges que s’havien difós en un grup de Whatsapp entre els nois que anaven a participar en el torneig.

“¿Noies jugant a pilota?, ¿i qui serà a la cuina preparant el sopar?”; “Avui jugaran les noies a les 17.00 hores, per anar després a la cuina”, són alguns dels comentaris que han circulat aquests dies en els telèfons mòbils entre els joves que tenien previst participar en el Pelotai Eune (Dia de la Pilota) que se celebrarà el 8 de juny al frontó de Kontzejupe.

Els promotors d’aquest campionat que l’any passat, en la quarta edició, va incloure per primera vegada partits de noies pilotaris, han demanat perdó per aquestes afirmacions i per no haver donat en el moment oportú una resposta ràpida”, segons han assenyalat en un comunicat.

Notícies relacionades

Com a resposta, han decidit “anul·lar la competició entre nois” que no podran jugar en els partits del V Pelotai Eune, una iniciativa que va sorgir fa cinc anys per tal de revifar l’afició a aquest esport a Azkoitia, un poble lligat històricament a la pilota a mà i bressol de pilotaris llegenda com Mariano Juaristi Atano III.

L’organització remarca que “vol deixar clar” que, igual com “en els últims anys”, continuarà amb la seva feina en favor de la igualtat.

Temes:

Sexisme