SENTÈNCIA

L'Audiència de Barcelona condemna a 70 anys de presó 'el violador de Martorell'

"T'ha tocat", va dir l'acusat a la seva víctima abans d'agredir-la sexualment

L'imputat va confessar durant el judici que es va celebrar a porta tancada

zentauroepp36133108 tomas pardo cano190319191641

zentauroepp36133108 tomas pardo cano190319191641 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a70 anys de presó Tomás Pardo, conegut com ‘el violador de MartorellTomás Pardo‘el violador de Martorell, per segrestar, violar i apunyalar una dona durant un permís penitenciari, a qui va llançar per un barranc i la va tapar amb terra i fulles pensant que l’havia matat a Castellbisbal el 29 d’octubre del 2016.

Els magistrats consideren provats els fets després que l’acusat els confessés durant la vista, que es va celebrar a porta tancada per petició de la víctima, i també per la prova que es va poder practicar, entre les quals, la declaració de la dona agredida.

El tribunal de la Secció Setena el condemna pels delictes de detenció il·legal (20 anys de presó), assassinat en grau de temptativa (30 anys), agressió sexual (15 anys) i robatori amb intimidació (5 anys). Els jutges també acorden la prohibició a l’acusat d’aproximar-se a la víctima i comunicar-s’hi durant 95 anys, i fixa una indemnització d’1,1 milions d’euros.

Navalla en mà

Notícies relacionades

La sentència relata que cap a les 6.45 hores d’aquest 29 d’octubre, Pardo, que disfrutava d’un permís de tres dies, va abordar la seva víctima quan aquesta entrava al seu vehicle, estacionat en un carrer d’Igualada. Després d’exhibir-li una navalla, li va exigir que el portés a Martorell. A l’arribar a Castellbisbal, la va obligar a aturar el cotxe i a baixar. Agafant-la de la mà, la va endinsar en una zona boscosa. Després de caminar uns metres, li va dir: "T’ha tocat". L’ara condemnat va baixar els pantalons i la roba interior a la dona i la va violar diverses vegades.

Després, Pardo va exigir a la dona que caminés davant seu i, per "sorpresa" i sense dir cap paraula, li va clavar en cinc ocasions la navalla a la part dreta del coll. La seva intenció era "evitar la seva identificació i detenció". La víctima va caure a terra i es va fer passar per morta, "com a única maniobra de supervivència", recalquen els jutges. L’acusat va arrossegar el cos i el va llançar per un barranc, i li va llançar després branques i terra a sobre.  Ella no va morir perquè va poder enviar la seva ubicació a través del mòbil i els Mossos van actuar.