El violador reincident va apunyalar sis vegades al coll la seva víctima

Tomás Pardo la va violar en dues ocasions abans d'intentar matar-la perquè no el delatés

icoy36133108 violador toms pardo caro161102163540 / RICARD FADRIQUE

icoy36133108 violador toms pardo caro161102163540
El violador surt dels jutjats de Rubí.

/

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No va ser un atac irracional. Va ser metòdic. Tomás Pardo Caro, el violador reincident que dissabte al matí presumptament va raptar, va agredir, va violar i va intentar matar una dona de 52 anys d'Igualada, es va prendre el seu temps.

Després de segrestar-la a Igualada i traslladar-la fins a una urbanització de Castellbisbal, víctima i agressor van sortir del vehicle i es van endinsar en una zona boscosa. Durant el trajecte en cotxe, havia xerrat amb la dona. Li va explicar, per exemple, que havia estat 14 anys a la presó. Van caminar fins que l'agressor va decidir que ja eren en un lloc on ningú el sorprendria. Allà la va violar una vegada. Tot seguit, van reprendre la marxa. Al cap de pocs minuts, un interval de temps que no es coneix amb exactitud, la va tornar a violar.

APUNYALAMENT AL COLL

Després d'aquestes dues agressions, el reu de la presó de Ponent que estava de permís penitenciari, li va explicar que no la podia deixar amb vida perquè el podria reconèixerno la podia deixar amb vida , perquè si no la matava l'acabarien descobrint. Per això va treure una navalla i l'hi va clavar sis vegades al coll i una setena a l'esquena. Després la va tirar per un marge del camí i la va tapar amb branques i fulles. El violador va abandonar la dona, semienterrada i ferida, i va tornar a Igualada.

La dona va ser capaç de parlar amb els policies i amb els tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) poc abans que la traslladessin fins a un hospital de Terrassa. A la unitat de cures intensives, en un coma induït, es recupera favorablement de les terribles ferides que van estar a punt de costar-li la vida.

El fet de trobar la dona en aquelles condicions va obligar a activar un dispositiu policial d'emergència que va posar en alerta les comissaries de Martorell, Rubí i Igualada, entre altres. Dissabte mateix es va detectar que es feien dues extraccions de 600 i 400 euros amb la targeta de crèdit de la víctima a l'oficina d'una entitat bancària d'Igualada. Aquest era el límit de diners diaris que es podien treure i, per aquest motiu, es va posar aquell caixer sota vigilància.

LA CAPTURA DEL NEBOT

Poc després de la mitjanit, quan tornava a ser possible usar la targeta, va arribar un adolescent que va intentar treure efectiu marcant el número PIN de la dona. Els agents el van envoltar i a l'interrogar-lo van descobrir que era el nebot d'un convicte sexual: Tomás Pardo.

Notícies relacionades

La notícia va estrènyer el cercle sobre el domicili de la mare de Tomás, on viu el nebot del sospitós i on aquest havia passat el permís penitenciari, però Pardo ja sabia que el perseguien. Per això va fugir i els investigadors creuen que va passar la nit al bosc. Fonts consultades per aquest diari asseguren que durant aquella franja nocturna es va pentinar la ciutat i els seus voltants tan escrupolosament que van acabar regirant tot el municipi.

Diumenge al migdia, un cotxe patrulla va observar un home a prop d'una carretera pròxima a Igualada. Va donar la veu d'alarma i es van presentar a la zona diverses dotacions policials que van aconseguir arrestar Tomás Pardo.