JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

'El violador de Martorell', a la seva última víctima: "T'ha tocat"

Tomás Pardo torna a asseure's al banc per segrestar, agredir i intentar matar una dona

L'acusat és reincident i, segons el fiscal, va actuar de nou per la seva "ràbia contra les dones"

zentauroepp36133108 tomas pardo cano190319191641

zentauroepp36133108 tomas pardo cano190319191641 / RICARD FADRIQUE

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tomás Pardo Caro es va criar en el si d’una família “problemàtica”. El seu pare bevia molt i la seva mare l’enviava a ell i a les seves germanes a demanar menjar fiat a les botigues. Va créixer al barri de la Vila de Martorell i el record de la seva infància turbulenta l’ha perseguit tota la seva vida.  L’octubre del 2002 va atacar dues dones. A una d’elles la va lligar a un arbre, la va colpejar i la va violar. La justícia el va condemnar a 26 anys de presó. Anys més tard, el 29 d’octubre del 2016, va aprofitar un permís penitenciari per segrestar una altra víctima, portar-la a un descampat, agredir-la sexualment, intentar assassinar-la clavant-li cinc vegades la navalla al coll, llançar-la per un barranc i ocultar el seu cos amb terra i branques. “T’ha tocat”, li va dir abans d’abusar d’ella, que va resultar greument ferida. No va morir perquè va poder enviar la ubicació d’on es trobava a través d’un telèfon mòbil i els Mossos van poder actuar ràpid.

El conegut com ‘el violador de Martorell’ s’asseurà aquest dimecres al banc dels acusats a l’Audiència de Barcelona. El fiscal reclama per a ell 70 anys de presó. I no només exigeix que se li apliqui l’agreujant de reincidència, sinó també per cometre el delicte “per raons de gènere”. A les 09.30 s’ha convocat a les portes de l’Audiència Provincial una concentració per exigir justícia.

L’acusació pública afirma que Pardo va actuar el 2016 “motivat per la seva ràbia contra les dones pel fet de no poder veure la seva filla a causa de l’oposició de la seva exparella”. El processat es va casar quan ja estava a la presó complint la condemna per la seva primera violació. Al cap d’un temps, va tenir una filla. Però la parella va naufragar i allà va començar una guerra per la custòdia de la nena. Aquesta ira, segons la fiscalia, el va moure a tornar a delinquir.

"Submissió de la seva presa"

Notícies relacionades

Pardo va aconseguir tres dies de permís l’octubre del 2016. El dissabte 29, sosté l’acusació, va abordar una dona que acabava entrar al seu cotxe. Li va exhibir una navalla i li va exigir que el portés fins a Martorell perquè, segons li va dir, havia de salvar la seva filla d’uns narcos. A l’arribar a la urbanització de Castellbisbal, el processat va obligar la víctima a endinsar-se en una zona boscosa i a baixar del vehicle. Sense deixar de mostrar la navalla i agafant-la d’una mà perquè no pogués escapar-se la va portar cap a un camí secundari i “amb ànim libidinós i de submissió de la seva presa” la va violar diverses vegades.

Més tard, i després d'aconseguir les claus del cotxe i la targeta de crèdit de la dona, Pardo, sempre segons el fiscal, va obligar la víctima a caminar uns metres entre la vegetació i bardissars. Al cap d’una estona, “de manera absolutament sorprenent per evitar qualsevol defensa i sense dir paraula”, l’acusat va clavar a la dona la seva navalla fins a en cinc ocasions al coll, fins que es va desplomar a terra. Després d’això, la va agafar pels braços, la va arrossegar i la va llançar per un barranc d’uns cinc metres d’altura. Per amagar el cos, li va tirar terra i branques a sobre. La dona no va morir per la ràpida intervenció dels serveis d’emergència i dels Mossos, que van poder rescatar-la del fons del barranc. Després de ser detingut