Mes sagrat

Els musulmans comencen aquest dilluns el dejuni del mes del Ramadà a Espanya

Prop de dos milions de fidels estan cridats al dejuni

zentauroepp43387298 pakistani muslim women offer pray during friday prayers on t180523141128

zentauroepp43387298 pakistani muslim women offer pray during friday prayers on t180523141128 / ARIF ALI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els musulmans a Espanya inicien aquest dilluns, 6 de maig, el mes del Ramadà, un mes en què no podran ingerir aliments ni beguda, ni fumar, ni mantenir relacions des de l’alba fins a la posta del sol, i dedicaran més temps a l’oració i a l’ajuda a les persones necessitades. A Espanya són 1,9 milions els musulmans que estan cridats al Ramadà. 

El Ramadà és un dels cinc pilars del culte en l’islam, que es practica durant aquest mes lunar i té un important significat religiós per als seguidors de l’islam ja que va ser aquest mes en què va començar la revelació divina de l’Alcorà, a través de l’àngel Gabriel al profeta Mahoma, que ho va transmetre a la resta de la humanitat.

La Comissió Islàmica d’Espanya (CIE) aprofita aquesta ocasió per "felicitar els musulmans espanyols, així com els musulmans de tot el món". En la mateixa línia, la presidenta de la Junta Islàmica i directora general de l’Institut Halal, Isabel Romero, també ha expressat les seves felicitacions sobre això ja que aquest mes "convida a fer una reflexió" sobre el paper al món. "És una ofrena que fem a Déu, aquest mes és per a ell", conclou.

Segons l’Acord de Cooperació de l’Estat amb la CIE, els membres de les comunitats islàmiques pertanyents a la CIE que ho desitgin, podran sol·licitar "la conclusió de la jornada laboral una hora abans de la posta del sol, durant el mes del dejuni."

Convivència

Així mateix, el text assenyala que l’"alimentació dels internats en centres o establiments públics i dependències militars i la dels alumnes musulmans dels centres docents públics i privats concertats que ho sol·licitin, es procurarà adequar els preceptes religiosos islàmics, així com l’horari de menjars" durant el Ramadà.

Notícies relacionades

També demana als responsables de les diferents comunitats religioses islàmiques que desenvolupen activitats per a les vetllades d’aquest mes, en la ruptura del dejuni, que s’organitzin "de manera que no es produeixin molèsties a la resta de veïns per la concurrència de fidels, en ocasions acompanyats dels seus fills, en horari nocturn, respectant el repòs dels seus conveïns".

La CIE recorda que estan exempts de complir el dejuni del Ramadà els nens, ancians, embarassades, parteres, lactants, dones amb la menstruació i persones malaltes.