Una mare als polítics: "Deixeu-vos de mítings i actueu contra el càncer infantil"

Nieves Casado, que va perdre la seva filla fa dos anys per un tumor letal, dirigeix una dura carta als partits en campanya

"No necessitem que ens ompliu les bústies de propaganda, necessitem que us gasteu aquests diners en salvar vides", assenyala

madre-nia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Nieves Casado, que va perdre  la seva filla Lucía fa un parell d’anys a causa d’un tumor al tronc cerebral anomenat DIPG, que pateixen entre 20 i 30 nens cada any i per al qual no hi ha cap mena de cura, ha dirigit una dura carta als polítics, ara que estan en plena campanya, perquè en lloc d’"omplir les bústies amb propaganda electoral", gastin aquests diners en "salvar vides". 

La videocarta, que s’ha difós a les xarxes socials i a la plataforma Change.org, a través de la campanya #laorejade, avisa tothom que vegi el vídeo que les seves paraules poden ser "molt dures", però representen la "veu de molts pares” que estan desesperats després de comprovar que els seus fills tenen càncer, que causa "vòmits, febre, els fa arrossegar les cames, perdre els cabells i patir dures operacions" i, no obstant, no hi ha prou investigació per intentar trobar cap cura. 

De fet, la Lucía va presentar al Congrés 257.000 firmes 257.000 firmes a través de les quals reclamava al Govern i als partits més investigació en el càncer infantil, que com que té una incidència menor, rep menys fons públics i molts dels assajos clínics es financen exclusivament amb donacions. 

Notícies relacionades

Com que passats els anys, el problema segueix, la Nieves demana els polítics en aquesta campanya a les eleccions del 28 d’abril que en lloc de "prometre i prometre, actuïn". "Deixeu-vos de mítings absurds, de sopars i de posar-vos a parir els uns als altres i, sisplau, actueu", afegeix, després d’explicar que, després de 50 anys, no hi ha cap cura per al DIPG perquè "no s’ha invertit prou". 

De fet, el 70% dels afectats per DIPG moren en el primer any després del diagnòstic i el 90% el segon any. El càncer infantil, en totes les seves aparences, és la primera causa de mortalitat en nens i cada any entorn de 1.300 menors i les seves famílies reben la fatal notícia que pateixen algun tipus de tumor.