A Anglaterra

Un jutge afirma que les relacions sexuals d'un marit amb la seva dona són un "dret fonamental"

Van sol·licitar una prohibició a causa que la dona ha perdut capacitats cognitives i no és capaç de prendre decisions per si mateixa

Ha sigut durament criticat per legitimar la misogínia: "El no-consentiment és violació"

whatsapp-image-2019-04-04-at-214715

whatsapp-image-2019-04-04-at-214715

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Sir Anthony Paul Hayden, jutge del Tribunal Superior d’Anglaterra, ha escandalitzat la societat britànica després d’assegurar que les relacions sexuals d’un marit amb la seva dona són un "dret humà fonamental".

Al jutge se li demanava una ordre judicial per prohibir-li les relacions amb la seva dona, que havia perdut capacitats cognitives. Els serveis socials havien emès una valoració en la qual asseguraven que aquesta dona ja no era capaç de prendre decisions per si mateixa i, per tant, de saber si el sexe era consentit o no.

Segons informa ‘The Guardian’, després d’escoltar els diferents testimonis amb l’objectiu de prendre una decisió, el jutge va entendre que no podia imposar una prohibició perquè si mantenien relacions sexuals sota el seu punt de vista consentides, l’home podria anar a la presó.

Notícies relacionades

"No puc pensar en un dret més fonamental que el dret d’un home a tenir sexe amb la seva dona, i l’obligació de l’estat és garantir-lo", va dir.

Les reaccions públiques no van tardar a arribar. La diputada laborista Thangam Debbonaire va assegurar que aquesta mena de decisions "legitimen la misogínia i l’odi a les dones”, afegint que un jutge no pot dir això. "No consentiment és violació".

Temes:

Sexe Regne Unit