Estudi científic

Aquesta cançó repel·leix el mosquit causant del dengue, el zika o la febre groga

Un grup de científics analitza el comportament durant un tema del DJ electrònic Skrillex

Busquen acabar amb la causa d'aproximadament 25.000 morts anuals, segons l'OMS

mosquito-213805 1280

mosquito-213805 1280

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La música amanseix les feres... i també els mosquits. Un estudi realitzat per científics de Malàisia, el Japó i Tailàndia i publicat recentment a la revista ‘Acta Tropica’ ha revelat que ‘Scary monsters and nice sprites’, de Skrillex, és un repel·lent de l’‘Aedes aegypti’.

El mosquit que transmet el zika, la febre groga, el dengue o el chikungunya tindria els dies comptats si en el seu entorn tinguessin aquesta sintonia del ‘Dj' de música electrònica, ja que les ones afecten les vibracions que utilitzen per a l’aparellament.

Aquests científics van exposar mascles i femelles als tons de la cançó amb què van comprovar que s’alentia tant l’alimentació com l’aparellament, tornant a la normalitat en silenci i comprovant que necessiten estar en la mateixa vibració. 

Notícies relacionades

El mecanisme va ser senzill: van sotmetre un grup a un entorn silenciós i un altre a aquesta cançó una vegada i una altra. Al comparar patrons de copulació, van descobrir que les femelles ho van fer amb més freqüència en l’entorn silenciós. 

“Algunes vibracions de la cançó pot ser que se sumin al ritme de les ales i descompensin la sincronització del vol”, diuen en un estudi que prova d’acabar amb el responsable que cada any morin 25.000 persones segons xifres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).