JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Barbero al pederasta Benítez: "Recorda que em vas prometre que diries la veritat sobre els Maristes"

El pare d'una de les víctimes del 'cas Maristes' evita donar la mà a l'acusat d'abusar del seu fill

saludo vid 26 105348 / periodico

1
Es llegeix en minuts
J. G, Albalat / Guillem Sánchez

Manuel Barbero, el pare de la primera víctima que va denunciar abusos a l’escola dels Maristes de Sants-les Corts,Maristes de Sants-les Corts ha topat als voltants de l’Audiència de Barcelona amb Joaquim Benítez, el pederasta confés que va agredir sexualment el seu fill. Quan el progenitor del noi ha vist el processat, que es dirigia al judici que se celebra contra ell, li ha cridat: “Joaquim”. L’acusat s’ha girat, s’ha apartat una mica el passamuntanyes que portava i s’ha acostat a Barbero. Aquest li ha dit: “Recorda, Joaquim, que em vas prometre que diries tota la veritat sobre el paper dels Maristes”.La resposta ha arribat immediatament: “Ho faré”.

Notícies relacionades

En aquell breu moment enmig del carrer, Benítez ha allargat la mà per donar-l’hi a Barbero. El pare de la víctima li ha etzibat que no ho fes. Tot i això, el pederasta ha mantingut uns segons la mà, però no ha arribat a estrènyer-l’hi a Barbero, que l’ha rebutjat. Després d’això, el processat ha seguit el seu camí cap al Palau de Justícia.

El judici s’ha reprès a les 10 del matí amb la declaració d’una psicòloga que ha relatat com un dels afectats li va explicar que l’acusat va abusar d’ell i com va perjudicar la víctima el succés. El noi va optar per marxar de Barcelona per les dificultats que tenia per relacionar-se amb el seu entorn pròxim. “Li va donar oxigen”, ha concretat la testimoni. El noi es va arribar a turmentar pel fet que no va parar l’agressió.