Judici a Barcelona

Montse, víctima del 'violador de Martorell': "No tingueu cap dubte que ho tornarà a fer"

Un grup de dones es concentren per protestar davant de l'Audiència de Barcelona i carreguen contra la justícia per haver-lo deixat lliure

whatsapp-video-2019-03-20-at-110518 / periodico

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Protesta davant del’Audiència de Barcelona perquè víctimes d’‘el violador de Martorell’ no han pogut accedir a l’edifici on es jutja el violador reincident Tomás Pardo, per a qui la Fiscalia demana 70 anys de presó per agredir sexualment i intentar matar a ganivetades una dona el 2016, durant un permís de tres dies que se li van concedir quan complia condemna per un assalt similar del 2002.

Entre les víctimes i les dones que s’han concentrat per protestar, la Montse, que va ser atacada per l’acusat fa 17 anys. Visiblement enutjada, ha carregat contra la justícia. "¡No ho podeu permetre! –ha dit. La justícia és culpable del que ha passat i el sistema penitenciari ha permès que torni a sortir i torni a atacar. Sabien que no hi havia d’haver permís penitenciari perquè és un violador violent que ho tornarà a fer. No tingueu dubte que ho tornarà a fer. La justícia patriarcal maltracta la dona en els judicis i a nosaltres ens van tractar com si haguéssim sigut nosaltres", ha lamentat.

El processat va perpetrar l’atac del 2016 –amb un patró similar a la doble violació i intent d’homicidi del 2002, pels quals va ser condemnat a 26 anys de presó– quan disfrutava d’un permís de tres dies que li va concedir la Generalitat, i va ser avalat per l’Audiència de Barcelona, després que el jutge de vigilància penitenciària l’hi denegués fins a en 13 ocasions.

Notícies relacionades

La Fiscalia acusa Tomás Pardo d’un delicte de detenció il·legal i un altre de continuat d’agressió sexual, així com d’assassinat en grau de temptativa i robatori amb intimidació, amb els agreujants de reincidència i d’actuar per raons de gènere i aprofitant un lloc i un moment que debilitava la defensa de la víctima.

A més, demana que es condemni el processat a mantenir-se allunyat de la víctima i a indemnitzar-la amb 70.000 euros en total per les lesions i les seqüeles causades.