Anar al contingut

La JEC adverteix Torra de responsabilitats penals pels llaços i altres notícies que has de saber avui, en un minut

El Periódico

La JEC adverteix Torra de responsabilitats penals pels llaços i altres notícies que has de saber avui, en un minut

ELISENDA PONS

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Torra ha de retirar avui els llaços grocs. La Junta Electoral ha advertit al president que pot incórrer en responsabilitats administratives i penals si no ho fa. La resolució arriba després que Torra fes cas omís de l’anterior petició, llançada el passat dia 11, de retirar els símbols polítics d’edificis públics en un termini de 48 hores. 


2) Almenys tres morts en el tiroteig en un tramvia a Utrech. Un home va obrir foc indiscriminadament en una estació de tramvia, va matar tres persones i en va ferir cinc més. El presumpte autor de l’atemptat va ser detingut poques hores després de fugir. Es tracta de Gökmen Tanis, holandès de 37 anys i nascut a Turquia.


3 ) La taxa de mortalitat per càncer baixarà aquest any a la UE, segons els experts. No obstant, això no significa que el nombre real de morts també ho faci. De fet, les dades suggereixen que hi haurà 1,4 milions de morts per càncer a la UE el 2019 (787.000 homes i 621.900 dones), cosa que suposa un augment del 4,8% respecte al 2014.


4) L’usuari pagarà part del rebut elèctric de les grans indústries. El Govern pretén incentivar la gran indústria i planteja l’exempció dels pagaments per interrompibilitat d’aquestes companyies, una mesura amb un impacte econòmic de 23 milions d’euros a l’any, que haurà de ser assumit per la resta de consumidors elèctrics.


5) El 'brexit' entra en una nova setmana clau. ¿Què passarà ara, després que el Parlament britànic hagi demanat una pròrroga? Aquestes són les opcions.