Els menors tutelats a Castelldefels seran traslladats a un altre centre

L'alcaldessa de la localitat assegura que aquest allotjament era transitori i d'urgència

zentauroepp47306979 11 03 2019 castelldefels mossos i guardiaurbana  ambiente tr190311142703

zentauroepp47306979 11 03 2019 castelldefels mossos i guardiaurbana ambiente tr190311142703 / Pau Mart Moreno

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Els 35 menors estrangers no acompanyats (‘menes’) del centre municipal de Castelldefels (Barcelona), que va ser assaltat dissabte a la nit per un grup d’encaputxats, seran traslladats aquest dilluns a un altre equipament condicionat a les seves necessitats.

Així ho ha afirmat aquest dilluns l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, després que uns 25 d’encaputxats entressin dissabte per la força al centre, causessin destrosses i agredissin dos educadors i un intern, que va ser traslladat a un hospital.

En declaracions als periodistes, l’alcaldessa ha condemnat els fets i ha recordat que els 35 ‘menes’ van arribar el mes de desembre passat al centre Cal Pinxo, propietat de l’ajuntament i dedicat a la formació mediambiental, per un període "transitori" i "d’urgència", mentre la Generalitat els buscava un lloc més adequat.

"Fins i tot es parlava d’un mes, però després de passar aquest temps s’ha anat allargant l’estada", ha explicat Miranda, que ha assegurat que tenia la "confirmació" de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que el dia 15 de març, divendres que ve, la Generalitat traslladaria els menors a un nou centre.

"On han estat instal·lats aquest temps és un centre d’educació ambiental i no estava destinat a ser refugi d’aquests menors no tutelats", ha indicat.

Decisió "unilateral"

No obstant, arran dels incidents ocorreguts el cap de setmana, el trasllat d’aquests menors s’ha precipitat i seran portats avui mateix a un altre equipament, segons l’alcaldessa, que ha remarcat que la decisió d’ubicar aquest grup de menors a Cal Pinxo, equipament situat als afores del municipi, va ser adoptada de forma "unilateral" per la Generalitat per una qüestió de necessitat, malgrat que el centre no disposés d’unes "condicions adequades".

María Miranda ha comentat que els ‘menes’ acostumaven a baixar al poble en grup i que en diverses ocasions s’havien produït "petites baralles sense més importància" amb joves del municipi.

Notícies relacionades

El mateix dissabte a la tarda un grup de menors migrants que tornaven al centre i joves del municipi havien protagonitzat una discussió que va acabar amb el llançament de pedres.

Poc després, els joves del municipi s’haurien dirigit al centre que acull els ‘menes’ i haurien causat danys materials i agredit tres persones, que van ser ateses en un hospital. En vista d’això, els Mossos van obrir diligències per aclarir els fets i identificar-ne els autors.