Publicat avui al BOE

L'ampliació del permís de paternitat no entra en vigor fins a l'1 d'abril

Carmen Calvo justifica el nou retard per concedir més temps a les empreses per a la seva adaptació

family-2610205 960 720

family-2610205 960 720

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ampliació de les baixes per paternitat, de 5 a 8 setmanes, no entrarà en vigor fins a l’1 d’abril, segons ha confirmat la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, després de la publicació, aquest dijous, al Butlletí Oficial de l’Estat del reial decret llei de mesures urgents per garantir la igualtat entre dones i homes a la feina. Ahir es va anunciar que entraria en vigor aquest divendres, 8-M.

El decret entrarà en vigor aquest divendres, 8 de març, excepte l’article 2, l’apartat tres de l’article 3, i els apartats set i vuit de l’article 7 que ho faran "el primer dia del mes següent al de la seva publicació". Dins d’aquests articles hi figura la regulació de les baixes per patenitat.

Carmen Calvo ha justificat, en una entrevista a RNE recollida per Europa Press, el retard a l’entrada en vigor d’aquesta part del decret en la necessitat de concedir més temps a les empreses per a la seva adaptació. Va ser la mateixa vicepresidenta la que va anunciar divendres passat que l’ampliació de les baixes per paternitat entraria en vigor el 5 de març, però el govern ha anat retardant la publicació del decret. Aquest dimecres va assenyalar que no s’havia publicat per un error en el text que s’havia de reparar. 

Notícies relacionades

El BOE publica aquest dijous el decret llei en matèria d’igualtat laboral que entra en vigor demà i que, a més de l’equiparació progressiva dels permisos de paternitat i maternitat, contempla mesures específiques per a les empreses i la recuperació del pagament de les quotes socials per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència amb càrrec a l’Estat.

Actualment és de cinc setmanes voluntàries i dos dies (o quatre, si és necessari el desplaçament) obligatoris. L’obligatorietat també s’ampliarà de manera gradual per al progenitor diferent a la mare: les dues primeres setmanes ininterrompudes després del part seran obligatòries el 2019; quatre ho seran el 2020; i sis, el 2021.