Dia de la Dona

Manifestació de la vaga del 8 de març a Madrid: horari i recorregut

La marxa transcorrerà des d'Atocha fins a la plaça de España

undefined42438149 graf7061  madrid  08 03 2018   la comisi n 8m ha dado esta n190305141457

undefined42438149 graf7061 madrid 08 03 2018 la comisi n 8m ha dado esta n190305141457 / Juanjo Martin

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Sota el lema de “Si nosaltres parem, es para el món”, la manifestació feminista del 8 de març a Madrid començarà a les 19.00 hores a Atocha i finalitzarà a la plaça de España. La previsió és que sigui tan multitudinària com la del 2018, així que les organitzadores ubicaran la capçalera a la plaça de Neptú, amb la qual cosa tot el passeig del Prado quedarà cobert de manifestants. El recorregut serà el mateix que l’any passat: Cibeles, Alcalá, Gran Via i Callao fins a finalitzar a la plaça d’Espanya.

Al passeig del Prado, precisament, s’hi va celebrar el cap de setmana passat una marxa popular per a “córrer sense por i no córrer amb por”.

La web que concetra els actes és hacialahuelgafemenista.com

Les periodistes

Hores abans de la manifestació, a les 13.00 hores el col·lectiu de les dones periodistes –tal com ja es va fer l’any passat– protagonitzaran una manifestació pròpia a les portes del Museu Reina Sofia sota el lema ‘Les comunicadores parem’ i amb l’objectiu de demanar un periodisme “digne i feminista”.

Manifest i dinar

A les 12.00 hi haurà lectures de manifest en moltes places de diferents barris. I a l’hora de dinar, les 14.00, s’organitzaran dinars tipus pícnic –amb “sorpreses incloses”– a la pràctica totalitat de carrers i places.

La manifestació de la tarda és el colofó d’una setmana reivindicativa, en la qual hi ha hagut actes a pràcticament cada barri de Madrid: des de cassolades fins a penjar davantals a les portes de les cases.

Notícies relacionades

La manifestació també és el colofó d’una vaga feminista de 24 hores, que no només és una vaga laboral sinó de cures (de fills o persones grans), de consum i estudiantil.

El manifest del 8-M que es llegirà després de la manifestació a càrrec de portaveus de la Comissió 8-M –les organitzadores dels esdeveniments del Dia de la Dona– posarà èmfasi en la força que suposa la unió de les dones:  “La sororitat és la nostra arma”. Els discursos remarcaran la importància de posar fi a la violència masclista i reivindicarà una igualtat real, tant social com laboral.