Dia de la Dona

Manifestació de la vaga del 8 de març a Madrid: horari i recorregut

Després de l'èxit de la vaga del 2018, els sindicats criden les dones a parar com a mínim durant dues hores per reivindicar els seus drets

zentauroepp42444875 barcelona 08 03 2018  sociedad   manifestaci n del 8m dia mu190305114445

zentauroepp42444875 barcelona 08 03 2018 sociedad manifestaci n del 8m dia mu190305114445 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La manifestació feminista del 8 de març a Barcelona, que coincideix amb la vaga de dones durant tot el dia o les aturades de dues hores, arrencarà de la Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer Rocafort  a les 18:30 hores sota el lema 'Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere’

El recorregut de la marxa serà pel passeig de Gràcia fins a arribar a la plaça Catalunya, on es durà a terme la lectura d’un manifest i acabarà amb actuacions musicals, teatrals i de dansa. A Madrid, la concentració estudiantil serà a les 12.00 hores a la Puerta del Sol i la general arrencarà les 19.00 d’Atocha.

La web que concentra els actes a Barcelona és https://vagafeminista.cat/

L’any passatsis milions de persones van secundar la primera vaga feminista, amb marees humanes que van inundar els carrers de 120 ciutats espanyoles de violeta, el color que simbolitza el moviment feminista, en una jornada històrica.

Convocatòries paral·leles

A aquesta manifestació s’hi afegiran algunes de col·lectius específics. Les dones periodistes i professionals de la comunicació estan convocades a Barcelona als Jardinets de Gràcia a les 12.00 hores per denunciar la precarietat i els abusos a la dona. 

Per la seva part, el Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga general estudiantil “contra la violència masclista, la justícia patriarcal i franquista i l’opressió capitalista” també a les 12.00 hores a la plaça Universitat.

A la tarda, els dos col·lectius s’afegiran a la manifestació principal de les 18.30 hores.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la seva adhesió a la vaga i convida els ciutadans a unir-se a “una vaga de cures, de consum, de treball productiu, d’estudis i de desobediència per denunciar la desigualtat i la violència cap a les dones”. A més, ha anunciat la celebració d’una sèrie d’actes  reivindicatius, com ara l’exposició ‘Dones grans, grans dones’ a la seu del Districte de Gràcia, que es podrà visitar fins al pròxim dia 14 de març.

Acte institucional de la Generalitat

L’acte institucional de la Generalitat de Catalunya està previst que se celebri aquest dimecres dia 6 a les 19.00 hores a l’Auditori del Palau de la Generalitat i estarà presidit per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi. A més, la institució ha fet pública una declaració institucional en la qual reivindica el moviment feminista “que lluita des de fa més de dos segles per aconseguir i consolidar els drets de les dones”.