Aliança entre ciutats

Colau i Carmena abordaran la crisi de refugiats amb alcaldes a Roma

Els alcaldes volen segellar una aliança entre ciutats europees per recolzar les oenagés

abertran46541092 barcelona 14 1 2019 oscar camps en el barco open arms atraca190114132233

abertran46541092 barcelona 14 1 2019 oscar camps en el barco open arms atraca190114132233 / VICENS FORNER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Madrid, Manuela Carmena, així com el saragossà Pedro Santisteve, es reuneixen aquest dissabte a Roma amb els seus homòlegs de diverses ciutats italianes per abordar la crisi migratòria al Mediterrani al costat de representants d’oenagés de salvament.

Segons informa el consistori madrileny en una nota de premsa, a la reunió assistiran alcaldes i regidors de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palerm per tractar el tancament dels ports europeus del Mediterrani als migrants i el bloqueig de les embarcacions de rescat de diferents oenagés.

En la trobada hi haurà el director d’ Open Arms, Óscar Camps, així com representants de les entitats dedicades al salvament marítim Sea Watch i Mediterranea.

Els alcaldes reunits a la capital italiana volen segellar una aliança entre ciutats europees per recolzar les organitzacions humanitàries i els barcos de salvament que operen al Mediterrani.

Segueix a Barcelona

En les últimes setmanes, els barcos de rescat ‘Aita Mari’, ‘Open Arms’ i ‘Sea Watch 3’ han rebut la denegació administrativa per desenvolupar les tasques de salvament marítim humanitari.

Notícies relacionades

El barco d’Open Armsestà bloquejat al port de Barcelona des del 8 de gener, quan hauria d’haver sortit en direcció a la zona d’operacions SAR ('search and rescue') de Líbia per continuar la tasca humanitària d’observació i rescat, cosa per a la qual li va ser denegat el permís.

Davant d’aquesta situació, els alcaldes manifestaran a Roma la intenció de treballar units per revertir la involució dels principis fundacionals de la Unió Europea, basats en la solidaritat i el respecte als drets humans.