CONFLICTE

Calvet: "Potser haurem de demanar a l'Estat que legisli de nou sobre els VTC"

El conseller acusa el Govern central de "treure's el mort de sobre"

zentauroepp46654295 calvet torra190122104548

zentauroepp46654295 calvet torra190122104548

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha criticat aquest dimarts que "l’Estat s’hagi tret el mort de sobre" pel que fa als VTC aprovant un decret que "deixa molts flancs oberts". "Si les actituds són tan irreconciliables potser haurem de tornar a demanar a l’Estat que legisli de nou, que legisli la base, i que això ens permeti poder legislar d’una manera més sòlida i robusta", ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio.

[Seguiu aquí en directe les notícies sobre el conflicte del taxi i els VTC]

Calvet ha aprofitat per demanar als taxistes que negociïn "sense xantatge ni violència", i ha criticat que barregin els 'armilles grogues’ en aquest conflicte o que parlin de visitar Carles Puigdemont a Waterloo. El conseller els ha advertit que "no tenen l’opinió pública a favor".

"Són maneres de pressionar que jo com a Govern no accepto. Em sembla desproporcionat, no ajuda en res ni els ciutadans, ni l’economia del país ni en primera instància el taxi", ha assenyalat Calvet quan se li ha preguntat sobre la possibilitat que els taxistes tallin la frontera francesa en col·laboració amb els 'armilles grogues’.

El conseller, que es va reunir aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que la trobada va servir per avaluar les mobilitzacions i alteracions de l’ordre públic, i també per actualitzar la intenció del Govern de legislar i regular sobre aquest sector.

Nega les diferències amb Economia

Al preguntar-li sobre si hi ha diferències entre els departaments d’Economia i de Territori sobre aquesta qüestió, Calvet ha insistit que la posició del Govern és "una i única", si bé "hi poden haver organismes del Govern que opinin en un sentit o un altre". "I és bo que sigui així, sempre passa", ha argumentat el conseller, que ha indicat que cada departament té la seva opinió per cada assumpte, però després s’arriba a una actitud única.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Calvet ha defensat que s’ha de legislar, "però ni contra els uns ni contra els altres", i ha apuntat a la possibilitat de demanar la constituciód’una taula amb tots els actors, una proposta que de moment els taxistes rebutgen.

Sobre el termini d’una hora d’antelació per contractar un VTC, ha recordat que dissabte van plantejar als taxistes ampliar el termini de 15 minuts en funció d’unes variables, però alhora van exigir que aixequessin la protesta. En tot cas, aquesta proposta es va plantejar en assemblea però els taxistes la van rebutjar.