Anar al contingut

El rescat del Julen del pou de Màlaga incorpora nova maquinària pesant

La previsió és acabar aquest divendres la plataforma per iniciar la perforació del primer túnel vertical

Efe

El rescat del Julen del pou de Màlaga incorpora nova maquinària pesant

Cinc dies després que el nen Julen caigués al fons d’un pou a la localitat de Totalán (Màlaga), els equips de rescat continuen les tasques per acabar la plataforma des de la qual emprendre la perforació d’un túnel vertical que permeti accedir fins a l’infant. [Seguiu les últimes notícies del rescat del nen Julen a Màlaga en directe.]

A la zona segueix sense parar, dia i nit, el tràfec de persones i vehicles per al moviment de la terra i aquest divendres s’ha incorporat nova maquinària pesant a les tasques.

La previsió és que en les pròximes hores s’acabin els treballs a la plataforma, a l’assolir els 30 metres de profunditat previstos, i que pugui començar la perforació del primer túnel paral·lel al pou de més de 100 metres i 25 centímetres d’ample on va caure el nen diumenge passat.

Succió de terra del pou on va caure el nen

El delegat del Col·legi de Camins i Canals de Màlaga, Ángel García, va explicar aquest dijous que un cop es comenci aquest divendres la perforació, s’estudiarà la manera de compatibilitzar-la amb la possible continuïtat de la succió al pou de Totalán (Màlaga), on va caure el nen de 2 anys.

Tot i que es començarà amb un dels túnels verticals, es comptarà amb una segona perforadora per començar l’altre quan els tècnics ho determinin.

També, davant de la possibilitat que es registrin pluges en els pròxims dies, es construiran rases per a un possible drenatge de l’aigua caiguda.