NOVA ORIENTACIÓ

La Fundació Puntcat convoca ajuts per a projectes d'internet

L'entitat que gestiona el .cat subvencionarà iniciatives sense ànim de lucre

zentauroepp17523359 madrid 11 11 2011 macro para reportaje sobre pederastia  b c180824095025

zentauroepp17523359 madrid 11 11 2011 macro para reportaje sobre pederastia b c180824095025

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

La Fundació Puntcat obre aquest pròxim dilluns una convocatòria per subvencionar iniciatives digitals sense ànim de lucre que fomentin la presència del català a internet i innovin “en l’àmbit de les tecnologies”. La iniciativa és fruit d’una nova orientació de la fundació, que aspira a convertir-se en referent “per impulsar l’ús de la llengua catalana a internet”, assenyala Carles Salvadó, president del patronat de la fundació en nom del capítol català de la Internet Society.

Els ajuts, per valor total de 160.000 euros, demanaran que els projectes tinguin una durada d’almenys un any per rebre 50.000 euros, o de quatre mesos si s’opta a 15.000 euros. En principi seran incompatibles amb altres subvencions “si no es justifica” i les determinarà un jurat d’experts sotmès a un règim d’incompatibilitats.

“Fins ara hem funcionat només com a registradors del domini, però volem que la nova orientació de la Fundació Puntcat vagi en la línia d’agrupar iniciatives de suport a la llengua catalana vinguin d’on vinguin i que el que rebem gràcies al registre de dominis .cat es torni a la comunitat que el sustenta”, assenyala Salvadó.

La fundació, que té registrats més de 108.000 dominis de llengua i cultura catalanes, promou també un concurs per a projectes web desenvolupats per escolars (Webs al puntcat) i una iniciativa perquè el petit comerç tingui presència a internet (el teu negoci.cat).

Síndic de greuges digital

Notícies relacionades

Els gestors del Puntcat admeten que no es va entendre gaire que la Generalitat fes públic el seu recolzament institucional al domini català i que algunes veus ho van interpretar com un intent d’apropiació per part del Govern i pretenen fer un gir per integrar altres territoris de llengua catalana com les Balears, la Comunitat Valenciana o la Catalunya Nord.

Estendran el nombre de patrons i pensen incorporar una figura del defensor de l’internauta, "una mena de síndic de greuges" d’internet.

Temes:

Internet Català