Una setmana de campanya

Crida per donar sang a Catalunya

El Banc de Sang aspira a recollir 10.000 bosses en la marató que arrenca aquest divendres a la Casa de les Punxes de Barcelona

sangre

sangre

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Banc de Sang i Teixits aspira a rebre 10.000 bosses de sang en la sisena edició de la Marató de Donants de Sang Catalunya, que arrenca aquest divendres i permetrà donar-ne als principals hospitals catalans i altres punts fins al dijous 18 de gener, amb l’objectiu de normalitzar la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes de Nadal.

"Necessitem 1.000 unitats de sang cada dia, i en aquests moments en tenim 7.000. Ens hem fixat el gest ambiciós d’aconseguir 10.000 bosses perquè és el que permetria estar tranquils" davant de l’arribada del fred i la grip –més tardana aquest any–, va explicar el president del Banc de Sang, Manel Peiró, en la roda de premsa de presentació a l’Ajuntament de Barcelona.

A més de donar en hospitals i en unes 40 campanyes que es faran a tot Catalunya, per primer any es podrà fer donacions a l’edifici modernista de la Casa de les Punxes de Barcelona, que habilitarà una planta per fer-ho aquest divendres i dissabte.

En aquest espai hi haurà DJ com Alfred García, Delafé, Lyona, Guaje DJ, Joana Serrat i Nil Moliner, que punxaran música per amenitzar les donacions en format de "concerts silenciosos", ja que poden sentir-se a través d’auriculars, i que podran seguir-se des dels hospitals.

'Sangfluencers'

Com que hi ha persones que per malaltia o altres circumstàncies no en poden donar, la campanya fa una crida a tots els ciutadans aquest any per aprofitar la seva capacitat d’influir en l’entorn per captar nous donants, convertint-se en 'sangfluencers' o 'bloodfluencers' –un joc de paraules entre 'sang' en català i anglès i 'influencers’–, sota el lema “Tu sí que ets important”.

També han preparat un conjunt de gifs animats per compartir en missatgeria en línia, així com cartells físics per penjar en llocs com l’escala de veïns, i que poden trobar-se a la web Maratodonants.cat, on també es pot reservar hora per donar sang.

Peiró ha recordat que actualment unes 650 persones treballen "a les trinxeres" del Banc de Sang, que es dediquen a tractar la sang, emmagatzemar-la, distribuir-la, transfondre-la, cosa que necessita les màximes garanties de seguretat, i que justament el període postnadalenc és el més crucial per a les reserves, per això és quan organitzen la campanya més gran.

Notícies relacionades

"Amb un gest tan petit es pot donar moltíssima vida", va destacar l’alcaldessa, Ada Colau, i va lloar la solidaritat de la societat catalana, ja que només a Barcelona es fan més de 60.000 donacions de sang a l’any.

Però aquestes donacions han de ser regulars i espaiades en el temps, va recordar, ja que la sang caduca al cap d’uns 40 dies.

Temes:

Solidaritat