Els Vatican Athletics

El Vaticà crea un equip d'atletisme amb sacerdots, monges i guàrdies

La idea és que puguin competir a escala internacional, fins i tot als Jocs Mediterranis.

jgblanco39098973 a group of nuns arrive for a special mass celebrated by pope170710123545

jgblanco39098973 a group of nuns arrive for a special mass celebrated by pope170710123545 / Gregorio Borgia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / AFP

El Vaticà considera l’esport  com a instrument de diàleg, pau i solidaritat. Sota aquesta premissa, ha anunciat aquest dijous el llançament d’un equip oficial, els Vatican Athletics, amb l’objectiu de competir en competicions internacionals com a part d’un acord firmat amb el Comitè Olímpic Italià. Uns 60 corredors de la Santa Seu (guàrdies suïssos, sacerdots, monges, farmacèutics i fins i tot un professor de 62 anys que treballa a la Biblioteca Apostòlica del Vaticà) en són els primers membres acreditats. Han sigut presentats aquest dijous

La idea és que puguin competir a escala internacional, fins i tot als Jocs Mediterranis.

La farmacèutica i corredora del Vaticà Michela Ciprietti ha assegurat en una conferència de premsa del Vaticà que l’objectiu de l’equip no és exclusivament competitiu, sinó més aviat de "promoure la cultura i el funcionament i llançar un missatge de solidaritat i la lluita contra el racisme i la violència de tota mena".

Molts dels esportistes integrats al nou equip no es van perdre l’acte amb què es va donar el tret de sortida de manera pública. I van acudir tots uniformats de blau marí amb les claus creuades de la Santa Seu ben visibles.

Notícies relacionades

Entre els esportistes, dones com Marie Theo, que ha posat amb l’uniforme de l’equip per a la càmera del corresponsal a Roma del diari catòlic 'The Tablet', que ha compartit la imatge a Twitter.

La primera competició oficial per a ‘Vatican Athletics’ tindrà lloc ja el 20 de gener, amb motiu de La Corsa di Miguel. Serà una carrera de 10 quilòmetres a Roma en honor de Miguel Sánchez, un corredor argentí i un dels milers de joves que "van desaparèixer" durant la guerra bruta del país.