MILLORES EN L'EDUCACIÓ

Ripollet converteix dues escoles de primària en instituts escola

La mesura permetrà esponjar els centres de batxillerat i ESO i millorar l'FP

Barcelona reobrirà un centre concertat tancat i el recuperarà per a la gestió pública

undefined44225037 barcelona 09 07 2018 sociedad el conseller de ensenyament jo180713144152

undefined44225037 barcelona 09 07 2018 sociedad el conseller de ensenyament jo180713144152

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dijous que dues escoles de Ripollet es convertiran en institut escola. La notícia la va compartir durant una visita a aquesta població vallesana i juntament amb el seu alcalde, José María Osuna. Els centres implicats són El Martinet i Els Pinetons. "Aquesta decisió significa construir un projecte educatiu nou per a secundària que es lligui amb el de primària", ha assenyalat.

"La conseqüència de poder fer aquests dos instituts escola farà que els instituts de secundària, batxillerat i FP puguin esponjar-se i, per tant, puguem fer una oferta d’FP més potent", ha assegurat el conseller. Bargalló ha remarcat que aquesta decisió ha sigut possible gràcies a la planificació conjunta amb el consistori. “El que avui anunciem és fruit de la planificació conjunta del sistema educatiu públic de ciutat, que va des de les guarderies fins a la formació professional, i en la qual hem hagut de prendre decisions en tots els camps perquè la ciutat necessitava una empenta en el seu sistema educatiu”, va apuntar.

Novetat a Sants

Notícies relacionades

No només a Ripollet ha saltat la notícia educativa. També a Barcelona ciutat, on el pròxim curs s’ampliarà l’oferta educativa pública al districte de Sants-Montjuïc amb la creació d’un nou centre a l’antiga escola concertada Sant Vicenç de Paül, que va tancar les seves portes el curs passat. Segons ha informat aquest dijous el Consorci d’Educació de Barcelona, els acords amb els centres concertats permetran crear l’institut escola i ampliar l’oferta educativa de l’escola pública.

La creació del centre és conseqüència de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas i pretén acollir progressivament l’educació infantil i secundària fins al curs 2022-2023, quan l’institut escola es traslladarà definitivament a l’edifici de l’Institut Joan Corominas. Ara per ara, l’institut escola ubicarà grups de P3 i dos de primer d’ESO als nous espais de Sant Vicenç de Paül i la resta de cursos de l’escola s’impartiran a l’edifici actual de l’escola Miquel Bleach. En el pròxim curs 2019-2020, el Consorci d’Educació invertirà 400.000 euros per adequar aquest equipament, que també ha comptat amb una aportació del districte de Sants-Montjuïc.