SUPLANTANT EL BBVA

La Guàrdia Civil alerta d'una campanya de 'phishing' que roba les dades bancàries

El cos ha detectat una cadena de correus electrònics fraudulents que suplanten l'entitat bancària BBVA

undefined28584668 phishing en las redes sociales password190110165834

undefined28584668 phishing en las redes sociales password190110165834

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha alertat en el seu perfil de Twitter d’una nova campanya de ‘phishing’ activa que prova de robar les dades bancàries dels usuaris. 

El cos ha explicat que la cadena de missatges de correu electrònic porten els internautes a una web en la qual se’ls demana que introdueixin les seves credencials bancàries per tal de sostreure aquesta informació. 

En aquests missatges, els lladres es fan passar per l’entitat bancària BBVA per fer que els clients creguin que es tracta d’una notificació oficial i cedeixin la seva informació. El banc BBVA ha assegurat que ja està al corrent d’aquesta campanya de ‘phishing’ i que està estudiant diversos casos. 

Consells de seguretat

Notícies relacionades

Per la seva part, el cos de seguretat ha compartit una sèrie de consells per evitar caure en aquesta trampa informàtica. En primer lloc, sempre recomanen no obrir correus d’usuaris desconeguts o que no hagin sigut sol·licitats i proposen eliminar-los directament sense contestar. 

Sempre demanen màxima precaució a l’hora de seguir enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus, tot i que siguin de contactes coneguts. A més, recorden que si no hi ha certificat, o si no correspon amb el lloc al qual accedim, no s’ha de facilitar cap tipus d’informació personal: nom d’usuari, contrasenya, dades bancàries, etc. I recorden que, en cas de dubte, cal consultar directament amb l’entitat implicada o amb tercers de confiança, com són les forces i cossos de seguretat de l’Estat (FCSE) i l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI).