Seguretat

¿Tens un mòbil nou? Recorda guardar l'IMEI

Si coneixes la identificació, en cas de robatori o pèrdua podràs bloquejar-lo i facilitar la seva recerca

undefined41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu181210181608

undefined41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu181210181608 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿T’has comprat o t’han regalat un mòbil nou? Guarda el número IMEI, l’empremta digital o codi únic de 15 xifres que els identifica. És una recomanació que han fet avui els Mossos a través de Twitter, on expliquen, si encara no ho saps, com fer-ho i per què et servirà. I és que si coneixes la identificació del teu mòbil, en cas de robatori o pèrdua podràs bloquejar-lo perquè ningú pugui utilitzar-lo, facilitar la seva recerca i desbloquejar-lo si el dispositiu tornés a aparèixer, entre altres utilitats.

Si encara guardes la caixa del telèfon veuràs que l’IMEI surt a l’embalatge. Al marcar el codi *#06# al teclat de trucades l’IMEI apareix automàticament. Alguns telèfons (iPhone) el tenen escrit al darrere, al costat de la inscripció del disseny o a la safata de la targeta SIM. En alguns dispositius (Android) l’IMEI és a la bateria. Per accedir-hi hauràs d’apagar el teu telèfon, obrir-lo i comprovar si és a la font d’energia.

Notícies relacionades

En el cas que hagis sigut víctima d’un robatori pots trucar la teva companyia i, indicant aquest número, i podràs bloquejar el teu telèfon i posar una denúncia formal. Si algú connectés el teu telèfon a la xarxa podria ser localitzat, per la qual cosa si pots donar aquesta informació a la denúncia seria més senzill trobar-lo.

Els Mossos també suggereixen els propietaris que bloquegin la pantalla, bé a través d’un codi PIN o amb un patró de bloqueig, així com descarregar una aplicació antirobatori per localitzar-lo.