Sis detinguts

Lladres de coure: desarticulat un grup a Tarragona que robava cable de telèfon

En els últims quatre mesos els sis arrestats van cometre presumptament més de 30 robatoris

dwd9heyx4aagp20

dwd9heyx4aagp20

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han desarticulat un grup especialitzat en el robatori de cable telefònic a les comarques tarragonines del Baix Camp i el Priorat, segons informa avui la policia de la Generalitat.

Els agents han detingut una dona i cinc homes, d’entre 20 i 56 anys, cinc espanyols i un de nacionalitat veneçolana, que durant l’últim quadrimestre del 2018 haurien comès més de 30 robatoris de cable telefònic valorat en 77.000 euros.

Els detinguts vivien als municipis tarragonins d’Els Arcs, Reus i Torredembarra i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), tot i que actuaven de nit en zones rurals aïllades que havien reconegut prèviament sobre el terreny.

La policia autonòmica els va arrestar el dilluns 7 com a presumptes autors dels delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

A una dotzena de municipis

Els investigadors de la comissaria de Reus van obrir el cas a finals de l’any passat, a l’haver-se produït 34 robatoris de cable telefònic a 12 municipis.

El 21 de desembre passat, una dotació policial va localitzar un vehicle carregat de cable telefònic a la carretera T-312 a Cambrils i la investigació va determinar que el cable procedia d’un robatori en un tram paral·lel a la carretera N-340 a Montroig del Camp.

Només un dia més tard, la Policia Local de Cambrils va rebre l’avís que a una masia hi cremava una foguera i, a l’arribar-hi, van veure una gran quantitat de cable telefònic cremat i que hi havia restes similars a un magatzem.

Presumptament, el grup triava el cable amb més quantitat de coure i mirava que el tall de la línia no afectés gaires abonats perquè no avisessin de seguida de la incidència.

Una vegada triada la zona, planificaven el robatori, el cometien a la nit, traslladaven el cable a la masia de Cambrils –propietat d’un d’ells–, el cremaven per eliminar el plàstic i el portaven a ferralleries, en ocasions amb tres vehicles diferents.

Notícies relacionades

Els investigadors van poder acreditar que d’aquesta manera van vendre material valorat en 77.210 euros i que el perjudici per les reparacions ascendiria a 35.900 euros, a banda dels perjudicis als abonats afectats.

Quatre dels sis detinguts tenen antecedents policials per diferents delictes i dimarts el jutge els va deixar a tots en llibertat amb càrrecs.