A la venda a finals del 2019

Aquest és Lovot, el robot per combatre la solitud

L'enginy aspira a convertir-se en un nou company per a l'ésser humà creant un vincle afectiu amb el seu amo

george lamberis youtubecom pcggfybqo9a / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Un dels responsables del’androide Pepper, Kaname Hayashi, ha presentat la seva nova aposta per la robòtica emocional, Lovot, un aparell que aspira a convertir-se en un nou company per a l’ésser humà i solucionar el problema de la solitud.

En una roda de premsa a Tòquio, Hayashi va revelar als periodistes el prototip de la seva nova invenció, que emula robots tan famosos com BB8 de la saga Star Wars i el gat del futur Doraemon, i sortirà a la venda el 2019.

El seu nom procedeix de la combinació dels termes ‘love’ (‘amor’ en anglès) i ‘robot’, i neix amb l’objectiu de "despertar sentiments d’amor" i crear un vincle afectiu amb el seu amo.

És tímid quan coneix algú nou, reconeix les veus habituals i li encanten les mostres d’afecte. Amb prou feines amb la capacitat d’interacció d’un nadó o una mascota, Lovot no és útil ni treballa per a les persones, però suposa una presència "reconfortant", segons el seu creador.

Funcions limitades

Malgrat les seves limitades funcions, està equipat amb avançada tecnologia: compta amb sensors en 20 llocs que eviten que xoqui o caigui, té una temperatura similar a la d’un ésser humà i és sensible al tacte

També pot emetre sons a través de cordes vocals artificials i els seus ulls li permeten fixar la mirada, parpellejar i reconèixer les emocions de l’interlocutor.

Lovot no té tantes funcions com Pepper, el famós humanoide desenvolupat per un equip liderat per Hayashi, que va ser comercialitzat com el primer capaç de comunicar-se i interpretar emocions humanes i s’utilitza a tot el Japó com a assistent als comerços.

Durant tres anys, i després d’acabar en el projecte Pepper i fundar la seva pròpia companyia, Groove X, Hayashi va treballar en el desenvolupament d’una tecnologia que supleixi les necessitats afectives de les persones. "No et pot ajudar ni solucionar res, però pot ser molt a prop teu", va dir durant la presentació.

Pensat per convertir-se en un robot familiar, només pesa tres quilograms, circula amb rodes a una velocitat de dos o tres km/h, és capaç de fer un mapa de casa i torna al seu ‘niu’, o lloc de càrrega, quan se li està esgotant l’energia.

Al principi, es vendran en parelles

A més, segons va explicar el seu creador, Lovot està dissenyat perquè "el seu amo li agafi cada vegada més afecte", per la qual cosa és possible personalitzar el color, l’aspecte dels ulls i, fins i tot, la roba, una cosa que en particular "el posa content", va comentar Hayashi.

Disponible per reservar a partir del dia de la seva presentació, el 18 de desembre, la companyia Groove X espera treure Lovot al mercat a la tardor o hivern del 2019, en format de parella, és a dir, amb dues unitats del robot per cada venda.

El preu de cada parella se situarà al voltant dels 4.600 euros, mentre que aquells que desitgin un sol Lovot hauran d’esperar el 2020, i es vendrà per uns 2.700 euros. A més del preu de compra, l’amo haurà de pagar una tarifa mensual de manteniment.

Tot i que serà comercialitzat com a màquina de companyia, la càmera que integra permet a Lovot enviar imatges de la casa al dispositiu mòbil de l’amo, per la qual cosa pot realitzar funcions de vigilància.

Aquest no és el primer robot que ha sigut llançat al mercat amb l’objectiu de convertir-se en una nova font de calor per als humans, i compta amb menys funcions que els seus predecessors, però per Hayashi l’interès dels inversors recau en les seves possibilitats per convertir-se en "una nova indústria".

Notícies relacionades

Segons l’inventor, per primera vegada, la robòtica i la intel·ligència artificial es fusionen per incidir en "allò emocional" i no "buscar la productivitat", una cosa que va interessar a moltes companyies.

"Lovot no parla, ni atén ningú en una botiga. Comparat amb anteriors robots, ni tan sols inclou aplicacions", va precisar l’inventor, i va assegurar: "Jo busco una cosa que estigui a prop de les persones".

Temes:

Robots