successos

Desapareix després de sortir a córrer una professora de 26 anys en un poble de Huelva

Uns 200 veïns de Huelva i efectius policials participen en les batudes per El Campillo (Huelva), on se li va perdre la pista dimecres

Laura Luelmo, de 26 anys, feia dues setmanes que era a la zona per cobrir una baixa com a professora

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Per terra, aire i aigua. Més de dos-cents efectius de les forces de seguretat veïns d’El Campillo (Huelva) busquen des de dijous passat Laura Luelmo, una jove de 26 anys a qui es va perdre la pista poc després que sortís a córrer pels voltants del seu domicili. La Guàrdia Civil manté obertes totes les hipòtesis sobre la desaparició, i de moment expliquen que no hi ha “proves contundents” que orientin el cas. La jove, natural de Zamora, amb prou feines feia deu dies que era al poble, on va arribar per fer una substitució com a mestra en un institut de Nerva.

Van ser els pares de la jove, residents en Zamora, els qui dijous van posar la denúncia al no saber res de la seva filla des del dia anterior. La noia, “molt il·lusionada per haver començat a treballar”, segons els seus companys de centre, va sortir a practicar esport pels voltants del poble a l’acabar les classes, comli va explicar per telèfon a la seva parella, que no es va traslladar a Andalusia. Eren aproximadament les 16 hores. Ja no se’n va tornar a saber res. Al seu domicili des del passat 4 de desembre, llogat a una altra mestra, els agents no van trobar-hi res estrany, i només es va trobar a faltar el mòbil, la roba d’esport, les sabatilles, les claus i un petit moneder.

Fonts de la Guàrdia Civil van insistir que totes les hipòtesis estan obertes, des que la jove tingués un accident i caigués per la zona fins que hagués sigut retinguda per força per algú, un dels rumors més expandits per la localitat, de tot just 2.000 habitants i ubicada a plena Cuenca Minera. “No tenim res en concret”, va dir sobre això el coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Huelva, Ezequiel Romero, que va remarcar que en aquests moments “la prioritat és trobar la noia” i “el nostre treball ha de ser exhaustiu”, va concloure.

Rastrejant un pantà

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’Institut Armat explica que té mobilitzades totes les unitats d’investigació del cos des que van tenir coneixement de la desaparició de la jove. En aquest dispositiu de rastreig pels voltants d’El Campillo estan participantagents forestalsi del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), del servei aeri, de Seguretat Ciutadana i del departament de recerca de persones amb gossos, així com efectius delGrup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS), els qui ahir a la tarda van rastrejar el pròxim pantà de Campofrío.

Juntament amb ells, hi ha personal de Protecció Civil idesenes de veïns de la zonai fins i tot coneguts de la jove desapareguda que van arribar divendres des de Zamora i que han provat de localitzar Laurarastrejant la muntanya a peu, en bici i fins i tot amb drons particularsi que continuaran col·laborant aquest diumenge. La recerca s’ha ampliat a una àrea de nou quilòmetres al nord d’El Campillo, “on l’últim repetidor de telefonia indica que va estar” la jove, van assenyalar els responsables del dispositiu. L’alcaldessa de la localitat, Susana Rivas, va agrair la col·laboració dels veïns, que des del primer moment s’han “bolcat” en la recerca de Laura Luelmo i a recolzar la seva família, que ha necessitat atenció psicològica. “Estem molt commocionats. Som un poble petit i molt tranquil. Ens veiem impotents davant del patiment de la família. Ajudarem en tot el possible”, va dir la regidora.