festa a la plaça Mayor

Salamanca s'omple de joves que celebren les campanades del Cap d'Any Universitari

Se celebra amb la ingesta de dotze gominoles en lloc de raïm

salamanca / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

La plaça Mayor de Salamanca ha tornat a ser testimoni de com uns 20.000 joves, una quantitat similar que ha quedat fora de l’àgora, han celebrat anticipadament el final del 2018 i han donat la benvinguda al nou any.

Aquesta iniciativa, coneguda en anys previs com a Nit de Cap d’Any Universitària i que ha passat a dir-se oficialment Cap d’Any Universitari, ha complert aquesta tradició que va sorgir fa unes dues dècades de manera espontània. Llavors, un grup de joves universitaris van decidir celebrar les campanades de manera prematura junt amb els seus companys de facultat, abans d’anar-se’n als seus llocs d’origen per estar de vacances en companyia de les seves famílies.

Notícies relacionades

L’esdeveniment va anar creixent com a tal i va passar després a estar gestionat per una empresa, així fins a arribar al que es coneix actualment com a Cap d’Any Universitari i que comanda l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salamanca. D’aquesta manera, després que els joves disfrutin cada any de les campanades i altres sorpreses, com ara música en directe, sobre un gran escenari a la plaça Mayor, la festa es trasllada alsbars de copes de la ciutat.

En aquesta ocasió, des de fa setmanes, l’organització ja tenia comptabilitzats i programats viatges amb autobús des de 42 localitats diferents del país, als quals s’han afegit d’altres a última hora i aquells joves que s’hi han acostat en cotxes particulars o en línies reforçades de tren o autobusos públics. Així, persones d’altres punts d’Espanya i "del món", principalment joves, s’han afegit als joves estudiants de Salamanca per celebrar les campanades amb la tradicional ingesta de dotze gominoles, en lloc de raïm. Els autobusos han arribat procedents de localitats com ara Madrid, Màlaga, Granada, Barcelona, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Lleó, Jaén, Bilbao, Alacant, Múrcia, Sevilla, València, Terol, Valladolid i Vitòria.

Temes:

Salamanca Nadal