operaven a Euskadi i Burgos

La Guàrdia Civil desarticula dues xarxes de trànsit d'haixix i cocaïna

Les dues operacions, denominades 'Cry Baby' i 'Rainman', controlaven el trànsit d'estupefaents

drogasguardiacivil

drogasguardiacivil

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones dins d’un operatiu contra el tràfic de drogues fet en Vizcaya, Àlaba i Burgos en què s’ha desarticulat una xarxa de trànsit d’estupefaents a escala internacional i nacional, en què part dels seus integrants s’havien assentat en territori biscaí.

Les operacions, denominades ‘Cry Baby’ i ‘Rainman’, tenien per objectiu dur a terme tasques de vigilància i control del trànsit de substàncies estupefaents en la que els cinc detinguts, “sense cap activitat laboral, obtenien tots els seus ingressos del tràfic de drogues”.

Operació ‘Cry Baby’

L’operació ‘Cry Baby’ va donar començament quan es va detectar a l’aeroport de Bilbao una parella espanyola que tornava de Finlàndia amb una gran quantitat de diners, i es va iniciar una investigació juntament amb la Policia Local de Bilbao, durant les indagacions del qual es va posar al descobert una organització delictiva que introduïa haixix a Finlàndia a través de persones denominades “mules” que portaven la droga a l’interior del seu cos.

Fruit d’aquestes investigacions es va aconseguir interceptar dos viatges des del sud d’Espanya i detenir el capitost de la xarxa que introduïa l’haixix a Bilbao i després li donava sortida a la mateixa capital biscaïna al costat de col·laboradors i així mateix a Hèlsinki a través de “mules”. Durant el desenvolupament de l’operació s’ha aconseguit detenir tres persones, així com confiscar 23 quilos d’haixix, valorats en 132.000 euros, i la intervenció de dos vehicles.

Operació ‘Rainman’

L’operació ‘Rainman’ s’ha saldat amb la detenció de dues persones més, una d’elles assentada a Biscaia i una altra a Burgos, s’ha aconseguit tallar una via d’entrada a la ciutat castellana, destinada a la venda a la menuda de cocaïna, i s’han confiscat 1,5 quilograms d’aquesta substància.

Notícies relacionades

La droga intervinguda hauria assolit al mercat il·lícit les 5.724 dosis, valorades en uns 124.500 euros. Així mateix han sigut confiscats útils per al tall, pesat i envasat de la droga i tres vehicles, un d’aquests, amb buit ocult i mecanisme d’obertura dissimulat, per assegurar el transport de la mercaderia.

Les confiscacions han sigut dirigides pels Jutjats número 2 de Vitòria i número 1 de Burgos, respectivament, que s’han fet càrrec de les diligències, i els detinguts han sigut ingressats als centres penitenciaris d’Àlaba i Burgos.

Temes:

Drogues