Amb documentació falsa

Detingut a Panamà el narco José Carlos Pombar, pròfug des del 2004

L'arrestat va ser caçat el 2002 en un barco amb 1.700 quilos de cocaïna a prop de l'arxipèlag de Cap Verd

policianacional-pag-policanacional

policianacional-pag-policanacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha detingut a PanamàJosé Carlos Pombar, un històric narcotraficant gallec pròfug de la Justícia des del 2004, segons han confirmat fonts policials. L’arrestat va intentar accedir dilluns passatamb documentació falsa a aquest país centreamericà.

La detenció de José Carlos Pombar va ser avançada aquest dilluns per diversos mitjans gallecs. En la seva nota de premsa, la Policia parla aquest dimarts d’un rellevant narcotraficant gallec que figurava en la llista dels criminals més buscats del nostre país, amb diverses requisitòries de les autoritats espanyoles des de l’any 2004, tot i que no necessita el nom de l’arrestat.

Es tracta d’una investigació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Interpol, les Autoritats de la República de Guinea Equatorial i Panamà i l’enllaç espanyol de la Policia a Panamà.

Pombar va ser detingut l’any 2002 en el marc d’una operació en què es van confiscar1.700 quilos de cocaïna en un vaixell a prop de Cap Verd. Se’l va acusar de ser el responsable de les comunicacions i de controlar diverses embarcacions al litoral africà, principalment a Nigèria, amb les quals recollia la droga provinent de Sud-amèrica per, posteriorment, entregar-la al grup gallec encarregat de descarregar-les a les costes espanyoles.

Notícies relacionades

Després de la seva fugida va figurar com a presumpte responsable en altres operacions, com la duta a terme per agents de Policia Nacional en el marc del’operació Miño, en què va ser capturada una embarcació amb gairebé quatre tones de cocaïna.

La Policia ha informat que van ser nombroses les gestions que es van fer per detectar on s’ocultava al continent africà i per esbrinar les identitats falses amb què operava per eludir les ordres internacionals de detenció que pesaven sobre ell. Finalment, dilluns passat va ser detingut quan intentava entrar a Panamà amb documentació falsa.

Temes:

Panamà Drogues