A ESPLUGUES

Investigat per homicidi per imprudència el conductor del patinet que va matar una anciana

La jutge i el fiscal treballen amb la hipòtesi que l'acusat estava mirant Google Maps al mòbil quan va atropellar la dona

patinete-electrico-espaldas

patinete-electrico-espaldas / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge que investiga la mort d’una anciana atropellada per un patinet elèctric a Esplugues de Llobregat, l’agost passat, està treballant amb la hipòtesi que el conductor del vehicle estava consultant Google Maps al mòbil quan va tenir lloc l’accident, segons ha revelat aquest dijous 'El País’. L’autor de l’atropellament està sent investigat per un homicidi per imprudència

L’alcaldessa de la població, Pilar Díaz, ha confirmat en declaracions a RAC-1 que el conductor estava "utilitzant el telèfon" i ha explicat que és un menor d’edat, tot i que posteriorment s’ha retractat i ha desmentit que el conductor tingui menys de 18 anys.

Segons la jutge i la fiscalia, l’acusat estava manipulant el seu telèfon mòbil, i per aquesta raó l’estan investigant per un presumpte delicte d’homicidi imprudent.

L’accident va tenir lloc el mes d’agost passat quan el patinet elèctric va atropellar una dona de 92 anys quan caminava per la part central de la rambla del Carme, un espai reservat als vianants. El patinet elèctric anava a una velocitat de 30 quilòmetres per hora.

L’alcaldessa  d’Esplugues ha explicat a RAC-1 que el conductor "no anava concentrat perquè estava utilitzant el telèfon". "Amb la mala sort que va impactar amb una persona molt vulnerable per la seva edat", ha afegit Díaz, abans d’assegurar que els dos joves que anaven al patinet no circulaven a una velocitat excessiva i anaven per una via amb una vorera molt àmplia i amb poc trànsit.

Pròxima ordenança

Notícies relacionades

Díaz ha matisat que la seva ciutat no ha regulat encara l’ordenança sobre patinets elèctrics, però que ho té previst fer en el primer trimestre del 2019, quan preveu que es puguin veure encara més aparells d’aquest tipus pels carrers després dels regals de Reis.

Aquesta ordenança seguirà, ha afegit l’alcaldessa, les recomanacions elaborades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per als ajuntaments. Aquest document aconsella que els vehicles de mobilitat personal amb motor elèctric i els ciclomotors de més de dues rodes no puguin ser conduïts per menors de 16 anys, que circulin preferentment pels carrils bici, sense auriculars ni utilitzant el mòbil. També recomana que no vagin a més de 30 quilòmetres per hora.