Traficants de marihuana

Cinc detinguts per extorsionar durant tres anys un administrador a Barcelona

L'home va ser amenaçat de mort en repetides ocasions

3a1e5ab8-c7f8-4a95-8f17-0b5e2537a7be-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut a Barcelona els cinc membres d’una organització de traficants de marihuana que van extorsionar durant tres anys un administrador financer, a qui responsabilitzaven dels diners que els havia estafat un soci de la víctima.

Segons han informat avui els Mossos, l’home extorsionat va ser obligat a firmar documents en què acceptava un deute de 585.000 euros en concepte de perjudicis econòmics causats, després de ser amenaçat de mort en repetides ocasions tant ell com la seva família, i haver patit una agressió física.

L’operació policial ha permès la detenció de quatre homes i una dona de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 28 i els 54 anys, com a presumptes autors dels delictes d’extorsió, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Tres homes més han quedat en situació d’investigats pels mateixos fets.

Més de mig milió d’euros

La investigació es va iniciar el 13 d’agost passat quan els Mossos van rebre la denúncia de l’administrador, que afirmava ser víctima d’una extorsió des de feia més de tres anys per un grup de persones que li exigia el pagament d’un deute que ell no havia contret.

Els agents van comprovar que l’home era economista i administrador financer, i que des de feia anys estava sotmès a un procés intimidatori que el va obligar, mitjançant amenaces, a fer-los pagaments en efectiu.

El grup criminal li exigia 585.000 euros en concepte d’"interessos i multes" per un préstec de 160.000 euros contret per un soci del denunciant, i va ser forçat a firmar documents en què acceptava aquest deute.

Els extorsionadors havien aconseguit que els pagués uns 80.000 euros en quantitats fraccionades periòdiques. A més, sembla que van aconseguir que els fes altres gestions en favor del grup, com la transferència d’un vehicle de la seva propietat sense cap contraprestació econòmica a canvi.

Més víctimes

El grup delictiu va extorsionar, a més, altres socis i inversors relacionats amb la víctima, i un d’ells els va entregar tres rellotges valorats en 100.000 euros abans d’abandonar el país per fugir dels delinqüents.

A una tercera víctima li van exigir 60.000 euros en relació amb una operació fallida de compravenda d’un immoble, i després de visitar-lo assíduament per amenaçar-lo, va arribar a pagar uns 12.000 euros i un vehicle.

El líder de la banda, una persona corpulenta amb coneixements de boxa i amb una gran capacitat intimidatòria, va amenaçar de mort l’administrador i la seva família en repetides ocasions, i fins i tot el va agredir físicament un dia en què no va poder entregar-li diners.

Fruit de la investigació, es va comprovar que el grup extorsionador es dedicava al tràfic de marihuana i que disposava de dues plantacions en una casa a Bigues i Riells, i que havien demanat a la víctima que fes gestions per adquirir una nau industrial per instal·lar-ne una altra.

En llibertat amb càrrecs

El 20 de novembre passat es va establir un dispositiu policial que va permetre la detenció de quatre homes i una dona i es va registrar el domicili del líder del grup a Barcelona.

En aquest domicili els agents van intervenir una arma de foc curta semiautomàtica de 9 mil·límetres amb la numeració esborrada, una defensa elèctrica, un puny americà, més de 20.000 euros en metàl·lic i els tres rellotges presumptament entregats per una de les víctimes.

Notícies relacionades

El mateix dia es va fer una entrada a la casa de Bigues i Riells, on es van intervenir 805 plantes de marihuana i més de 13 quilos de cabdells empaquetats i a punt per a la distribució, així com tot el material per al seu cultiu.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 23 de novembre i el jutge va decretar per a tothom llibertat amb càrrecs i ordres d’allunyament de la víctima.