PROTESTA LABORAL

Vaga a Renfe i Adif la vigília de Tots Sants

L'empresa suprimeix gairebé 300 trens de llarga i mitjana distància

Rodalies cobrirà el 66% del servei en les hores punta

Vaga a Renfe i Adif la vigília de Tots Sants

ALBERT BERTRAN

Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe ha suprimit la circulació de 295 trens de passatgers –87 AVE i llarga distància i 208 de mitjana distància– d’un total de 990 aquest dimecres 31 d’octubre,la vigília del pont de Tots Sants, per la vaga convocada pel sindicat CGT tant en l’operadora ferroviària com a Adif.

A Catalunya, Rodalies i Regionals prestaran el seu servei en un 66% entre les 6.00 i les 9.30 hores, i entre les 17.00 i les 20.30 de dimecres, mentre que durant la resta de la jornada serà d’un 33%, ha informat Renfe.

Aquests són els serveis mínims que s’han fixat amb motiu de la vaga convocada pel sindicat CGT, i que també estableixen que la mobilitat dels viatgers dels trens de llarga distància i alta velocitat s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats –els que es realitzen amb personal de Barcelona– i d’un 65% per als Avant.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb temps per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cost addicional a les estacions i agències de viatge.

D’acord amb els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment, el dia de vaga de 23 hores, convocada per CGT en defensa d’un ferrocarril públic i de la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals, circularan el 78% de trens d’alta velocitat i llarga distància i un 65% dels de mitjana distància.

Els serveis mínims decretats per a les línies de Rodalies es xifren en un percentatge d’entre el 75% en horari punta i el 50% de l’habitual durant la resta del dia.

Viatgers afectats

En el nucli de Rodalies, circulen prop de 3.500 trens en dia feiner, que transporten al voltant d’1,1 milions de viatgers, 907.489 dels quals, a Madrid.

Pel que fa a l’AVE i llarga distància, dels 401 trens afectats, se n’han suprimit 87 i circularan en serveis mínims 314, cosa que suposa un 78% del nombre habitual.

En mitjana distància –que utilitzen diàriament gairebé 90.000 viatgers–, el 31 d’octubre s’anul·laran 208 trens i circularan amb normalitat 381 d’un total de 589 de programats, cosa que suposa un 65% del servei habitual.

Pel que fa a mercaderies, circularan amb normalitat 82 trens, xifra que suposa un 26% del servei habitual del total de 317 i la supressió afectarà 289 unitats.

Notícies relacionades

Per als viatgers de l’AVE i llarga distància, així com de mitjana distància, afectats pels serveis suprimits, se’ls oferirà, "sempre que sigui possible", viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit.

Aquesta nova vaga se suma a la que va convocar el sindicat a Renfe el 27 de juliol passat i que va obligar l’operadora a cancel·lar 161 trens.