CONSULTA PÚBLICA

El Regne Unit proposa prohibir la venda de begudes energètiques a menors

L'Executiu de May al·lega raons de salut pública per la relació d'aquests productes amb l'obesitat i altres problemes sanitaris

zentauroepp1711460 barcelona 8 3 2004   bebidas isotonicas   fotografia de joan180830104053

zentauroepp1711460 barcelona 8 3 2004 bebidas isotonicas fotografia de joan180830104053

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern britànic proposa prohibir la venda als menors de 18 anys de begudes amb alt contingut en cafeïna, les conegudes com abegudes energètiques, segons ha anunciat aquest dijous la primera ministra, Theresa May, en un comunicat.

Londres s’empara amb raons de salut pública després que els alts nivells de sucre i cafeïna d’aquest tipus de begudes s’hagin relacionat ambl’obesitat  i altres problemes sanitaris dels menors, com ara càries, mals de cap, problemes per dormir, mals d’estómac i hiperactivitat.

"Amb milers de joves consumint regularment begudes energètiques, sovint perquè es venen a preus més barats que els refrescos, estudiarem la prohibició de la venda de begudes energètiques als nens", ha manifestat May, mentre ha alertat que l’obesitat infantil "és un dels desafiaments més grans de salut" als quals s’enfronta el Regne Unit.

Consum elevat

Segons l’Executiu de Downing Street, els adolescents britànics consumeixen prop d’un 50% més de begudes energètiques que els seus coetanis a la resta d’Europa.

El Govern ha posat en marxa una consulta pública per buscar punts de vista sobre el tema, incloent-hi a quina edat s’hauria d’aplicar la prohibició, si als menors de 16 o de 18 anys. No obstant, aquesta mesura només s’aplicaria a Anglaterra, ja que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen competència en aquest camp per aplicar les seves pròpies polítiques.

Notícies relacionades

Al principi, la prohibició s’aplicaria a les begudes que contenen 150 mil·ligrams de cafeïna o més per litre.

Alguns comerços ja prohibeixen la venda de begudes energètiques a nens menors de 16 anys, però poden ser adquirides fàcilment a grans superfícies o en màquines expenedores. L’abril d’aquest any va entrar en vigor un impost sobre el sucre per refrescos a tot el Regne Unit.

Temes:

Regne Unit