XARXA ORGANITZADA

Detingut a l'Argentina un lladre de joieries que va actuar a Espanya

Sobre el delinqüent pesava una ordre de captura internacional per assalts per valor de 115.900 dòlars el 2008.

robo-joyeria

robo-joyeria

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un esmunyedís lladre de joieries que operava a Espanya i que es va mantenir en la clandestinitat des del 2008, finalment ha sigut capturat per les autoritats policials a l’Argentina.

El lladre, la identitat del qual no ha sigut revelada, va ser agafat per la Policia Federal Argentina a la ciutat de Còrdova d’on és originari.

Sobre aquesta persona pesava una ordre de captura internacional per haver robat a dues joieries espanyoles joies valorades en 115.900 dòlars el 2008.

El detingut pertanyia a una banda de “criminals cordovesos” especialitzada en “robatoris a mà armada en joieries i entitats bancàries d’Europa”, va informar el Ministeri de Seguretat en una nota de premsa.

El motí, que equivalia a 99.837 euros, el va aconseguir per mitjà de dos atracaments a la ciutat de València amb “armes de foc i blanques”, que van provocar “diverses lesions als amos del lloc”.

Notícies relacionades

La detenció es va produir després d’una investigació que va incloure registres fotogràfics, fílmics i “entrecreuament de dades” entre les forces de seguretat argentines i la Policia espanyola, van informar.

Ara serà deportat cap a Espanya. El seu cas el porten els jutjats penals 8 i 16 de València.