EL PROBLEMA DE L'ESTIU

Dos incendis forestals a Huelva en 24 hores

Més de 200 efectius han sigut mobilitzats aquesta nit al foc declarat a Almonaster la Real

El foc de Calañas ha obligat a desallotjar aquesta matinada 50 persones però ja han tornat a casa seva

627f8762-7bfb-4fb5-8192-bf8cd8e2bfce-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’incendi declarat aquest diumenge en un paratge forestald’Almonaster la Real  (Huelva) va obligar el pla contra els incendis forestals de la comunitat andalusa, el pla Infoca, a mobilitzar 218 efectius, entre els quals destaquen 200 bombers forestals, atès que les 15 aeronaus també mobilitzades es van retirar del front d’acció al començar-se a fer fosc.

L’incendi, que està afectant un paratge de potencial natural important poblat de pins i eucaliptus, va començar al paratge conegut com a La Alcaidía, a Almonaster, i es va propagar amb virulència gràcies al vent i l’aparició de "focus secundaris massius per entorxeig", segons l’Infoca.

Per sufocar les flames van ser mobilitzats nou helicòpters de transport i extinció, dos helicòpters Kamov de gran capacitat, tres avions de càrrega d’aigua a terra i un avió de coordinació i control, si bé aquestes aeronaus es van retirar quan es va començar a fer fosc..

Per terra, lluiten contra les flames 200 bombers forestals amb 12 camions autobomba, quatre tècnics de medi ambient, deu tècnics d’operacions, un d’extinció, un altre de supervisió i dos encarregats de logística, així com cinc unitats mòbils per a aspectes com la meteorologia i transmissions i anàlisi i planificació.

Desallotjament de veïns en un altre incendi

Un incendi forestal declarat a última hora de la matinada d’aquest dilluns al paratge conegut com a La Zarza del terme municipal de Calañas (Huelva) ha motivat el desallotjament d’uns 50 veïns, tot i que ja han pogut tornar a casa seva.

L’avís pel foc s’ha produït passades les 5.30 hores i s’han enviat inicialment a la zona tres bombers forestals, un agent de Medi Ambient, una autobomba i un tècnic d’operacions.

Notícies relacionades

Com que era de nit no s’hi han pogut enviar mitjans aeris, si bé hi ha la possibilitat que puguin incorporar-s’hi al llarg d’aquest matí. De moment, després de dues hores, el foc continua actiu.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, unes quinze vivendes –entorn d’uns cinquanta veïns– van ser desallotjades de manera preventiva per evitar riscos a la població, tot i que tots han pogut tornar després de comprovar que no hi ha cap perill.