REUNIÓ A LA MONCLOA

El músic James Rhodes demana a Pedro Sánchez més mesures contra els abusos a menors

El pianista, que s'ha reunit amb el president a la Moncloa, assegura que han acordat tornar a veure's al setembre per "passar a l'acció"

«Estic entusiasmat per la resposta tan ràpida del senyor Sánchez i tot el seu equip, i per la seva gran disposició a treballar junts», ha dit a Twitter

zentauroepp44299216 graf9925  madrid  13 07 2018   el pianista brit nico james r180803194938

zentauroepp44299216 graf9925 madrid 13 07 2018 el pianista brit nico james r180803194938 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El músic James Rhodes ha arrencat aquest divendres un compromís al president del Govern, Pedro Sánchez, per treballar en mesures que protegeixin els menors dels abusos sexuals. Així ho ha assegurat el pianista, que va patir abusos durant la seva infància, en el seu perfil de Twitter.

Aquest matí Rhodes ha publicat en el diari 'El País’ una carta en què relata les conseqüències que els abusos sexuals soferts quan era nen han tingut i continuen tenint en la seva vida i en què parla de la necessitat d’actuar amb urgència en la presa de mesures que protegeixin la infància de qualsevol agressió sexual.

El cap de l’Executiu ha contactat amb el músic després d’haver llegit la missiva i l’ha citat aquest mateix divendres a la Moncloa juntament amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i el director general de Save the Children, Andrés Conde, segons ha relatat el mateix Rhodes.

Passar a l’acció al setembre

El pianista assegura que ha acordat amb Sánchez reunir-se al setembre, ja que aquesta trobada ha sigut una "primera presa de contacte". "El president m’ha donat la seva paraula que al setembre deixarem de parlar per passar a l’acció", afirma.

"Estic entusiasmat per la resposta tan ràpida del senyor Sánchez i tot el seu equip, i per la seva gran disposició a treballar junts. Espero que això sigui el punt de partida d’una cosa realment prometedora", ha manifestat a Twitter.

Abans de fer-se pública la celebració d’aquesta trobada, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres (l’últim abans de l’aturada estiuenca), Sánchez ha assegurat que "es poden fer moltes coses en benefici dels més febles i aquest Govern les farà".

Un lloc més segur

El músic ha remès una carta al líder de l’Executiu en què expressava que li agradaria reunir-se amb ell, acompanyat del director general de Save the Children, Andrés Conde, durant "un parell d’hores" per "ajudar-lo a aconseguir que Espanya sigui un lloc més segur per als seus nens i nenes". "L’única persona que pot canviar les coses de veritat ara mateix és vostè", li recordava Rhodes a Pedro Sánchez.

En la missiva, Rhodes recorda que en el cas delsMaristes, de les 17 acusacions que hi ha contra l’autor confés, 13 han prescrit. "¿Com pot ser que no sigui jutjat per tots aquests crims comesos? A més, ¿què ha fallat tan estrepitosament perquè durant més de trenta anys un professor pogués abusar dels seus alumnes sense que ningú ho denunciés?", es pregunta.

Notícies relacionades

Entre les peticions que el músic i Save the Children fan al president del Govern hi ha l’aprovació d’una nova llei que erradiqui la violència contra els menors i adolescents  i que se centri especialment en les mesures preventives, i una formació obligatòria, uns protocols i una reforma profunda del procés judicial que asseguri que en els casos d’abús sexual infantil es respecten els drets del nen o nena víctima i les seves necessitats particulars.

En aquest sentit, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, es va comprometre a remetre abans del mes de juliol del 2019 al Congrés dels Diputats el projecte de llei integral contra la violència a la infància.