CONSUM

Beure del braguer: la campanya a Twitter en defensa de la llet crua

Un grup de ramaders catalans es fotografien bevent directament dels animals per mostrar que no comporta cap risc, tot i que avisen que sempre s'ha de bullir

a

a

1
Es llegeix en minuts

Els defensors del consum de llet crua han posat en marxa una campanya a Twitter. La iniciativa consisteix en un compte en aquesta xarxa social anomenada 'Defensem la #lletcrua' (@somdelletcrua), en què uns ramaders, per demostrar que confien cegament que els seus animals no transmeten malalties, beuen directament dels braguers de vaques i cabres. El primer missatge va ser enviat el 23 de juliol i consistia, això sí, en una sèrie d’instruccions per consumir correctament la llet crua.

"Posem en marxa aquest compte perquè un grup de ramaders i ramaderes volem plasmar en imatges que estem fent bé les coses i que no ens fa por la #lletcrua", diu l’encapçalament del missatge.

Notícies relacionades

Per deixar clar que no s’ha de tenir por de consumir llet crua, aquests ramaders comencen a penjar fotos en què se’ls veu bevent llet directament del braguer de vaques i cabres. Això sí, avisen que la llet crua cal bullir-la i que ells la prenen així perquè confien totalment en els seus animals.

Així, apareixen ramaders com ara Pep Venturós, de Formatges Cuirols, a la Nou de Berguedà, que, segons el tuit, “sap que la llet de les seves cabres no té cap risc"; Marc Vives, de Formatges La Cabreria, a Santa Maria d’Oló, que també "sap amb seguretat que les seves cabres estan impol·lutes" tot i que, això sí, "recomana bullir la llet abans de consumir-la"; i Ricard Coll, de Vilamur, que acompanya la foto amb el missatge "Imatge de circuit tancat, l’actor és professional, no intenteu fer-ho a casa vostra, la #lletcrua l’heu de bullir abans de consumir. Nosaltres confiem en els nostres animals". 

Temes:

Ramaderia