certamen a Rússia

Tres nens espanyols es proclamen campions del món de càlcul mental

zentauroepp35496524 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole  abren las escu180607091920

zentauroepp35496524 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole abren las escu180607091920 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Tres nens espanyols, els germans toledans de set i vuit anys Pablo i Álvaro Quintanero, que aquest any han cursat primer i tercer de primària al col·legi Virgen de la Caridad d’Illescas, i Maikel Amores, de 10 anys, que ha acabat cinquè de primària al CEIP Cervantes de Castellón, s’han proclamat aquesta setmana campions del món de càlcul en les seves respectives categories en el Campionat Mundial de Càlcul Mental, organitzat per ALOHA Mental Arithmetic, a Moscou, segons ha informat la institució.

Els joves han hagut de competir en una de les edicions de més volum, amb més de 600 alumnes amb edats compreses entre els 5 i els 13 anys, de 16 països de tot el món, entre els quals hi ha l’Índia, Portugal, Irlanda, la Xina, Alemanya, Rússia, Panamà, l’Equador, Croàcia, Malàisia, l’Uzbekistan i les Filipines.

Tots els alumnes compartien un objectiu comú: superar amb el nombre més baix d’errors 70 càlculs matemàtics en tan sols cinc minuts. Dels 30 alumnes espanyols que s’han desplaçat a Rússia, aquests tres petits han sigut els representants espanyols que millors resultats han aconseguit, ja que han sigut capaços de realitzar els 70 càlculs sense cap error.

Pablo i Álvaro Quintanero han viatjat a Rússia amb els seus pares i la seva professora d’ALOHA. Expliquen que estan molt contents amb aquesta experiència i, amb la copa de campions a la mà, asseguren que no oblidaran mai aquesta aventura, com Maikel Amores, que ha viatjat a Rússia amb la seva mare i la seva àvia i que afirma que pensa repetir l’any que ve.

Espanya arrasa

El pas d’Espanya pel Mundial de Càlcul Mental 2018 a Rússia s’ha convertit en l’edició amb la participació espanyola més gran, amb 30 alumnes de diferents províncies.

A més, els joves espanyols han aconseguit, a part dels tres premis, tres plates, sis bronzes i diverses mencions d’honor més.

Notícies relacionades

Els germans Quintero són alumnes del programa de desenvolupament mental per a nens ALOHA Mental Arithmetic des del 2017 i han aconseguit una sèrie de resultats. Van quedar primer i segon en el Campionat Regional de Càlcul Mental de Castella-la Manxa el mes de maig passat. A més, Maikel Amores és alumne d’ALOHA des de fa quatre anys i en el seu palmarès personal hi ha tres primers premis en el Campionat de Càlcul Mental de la Comunitat Valenciana i un primer lloc en el Campionat Nacional de Càlcul de l’any 2017 passat.

ALOHA Mental Arithmetic és un programa educatiu dirigit a nens de 5 a 13 anys que s’imparteixen a tot el món i que entrenen capacitats intel·lectuals com l’habilitat de càlcul, atenció, concentració, memòria fotogràfica, creativitat o orientació especial. A més, és un programa educatiu que compta amb l’aval de la Societat Espanyola de Pedagogia (2016).