toros de Fuente Ymbro

Sant Fermí 2018: quart 'encierro' veloç i net

Quatre persones han sigut traslladades per contusions, tot i que cap ha sigut ferida per cornada

cuarto-encierro-sanfermin / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis toros de la ramaderia gaditana de Fuente Ymbro han protagonitzat aquest dimarts un quart ‘encierro’ de Sant Fermí ràpid i net, en què no s’han produït ferides per cornada tot i que sí quatre trasllats per diverses contusions, segons les primeres informacions facilitades al Complex Hospitalari de Navarra.

La cursa ha durat 2 minuts i 15 segons i ha sigut la més ràpida des que va començar aquest Sant Fermí, un fort ritme que ha provocat que diversos corredors fossin enxampats.

L’‘encierro’ ha començat a les vuit del matí amb cel assolellat i terra sec. Un esqueller ha sortit al capdavant dels corrals de Santo Domingo i darrere seu els sis toros, que aviat han encapçalat el ramat, tot i que amb prou feines han mirat els corredors.

Enxampats

De seguida, els esquellers han tornat a posar-se al capdavant i han marcat el ritme de la cursa, sense més incidències. A la sortida del revolt de Mercaderes, diversos corredors han sigut enxampats pel ritme de la cursa.

Els toros anaven molt tapats a Estafeta pels esquellers, cosa que ha dificultat que els corredors poguessin tenir espai per córrer davant de les banyes.

A la meitat del carrer Estafeta, un toro negre que anava a la part posterior del grup ha relliscat i s’ha despenjat de la resta dels seus germans. No obstant, s’ha aixecat i després d’uns instants de dubte ha seguit la cursa, guiat pels corredors.

Notícies relacionades

Així que els toros s’anaven acostant al final d’Estafeta, el ramat s’ha anat obrint i estirant, i diversos corredors s’han tornat a veure enxampats en el tram de Telefónica.

A l’entrada a la plaça de toros també s’han produït diverses caigudes, tot i que els braus han arribat al corral de la plaça sense incidències. Primer hi han entrat quatre toros amb els esquellers, al cap de dos minuts i 9 segons, i finalment han arribat al corral els dos últims braus, al cap de 2 minuts i 15 segons.

Temes:

Sant Fermí