SENSE FERITS PER BANYA DE TORO

Perillós tercer 'encierro' dels Sanfermines

Primera cursa sobre terra sec després de dos dies amb pluja

GRAF6263. PAMPLONA, 09/07/2018.- Los toros de la ganadería gaditana de Cebada Gago a su paso por la curva de Mercaderes durante el tercer encierro de los Sanfermines 2018 que ha tenido momentos de peligro por las caídas tanto de los astados como de los corredores, sin al parecer heridos por asta. Con el suelo seco, por primera vez en estos Sanfermines, la carrera ha resultado la más rápida hasta el momento, con 2 minutos y 33 segundos invertidos en completar todo el recorrido, y la menos concurrida, lo que ha posibilitado bonitas carreras. EFE/Villar López / Villar López (EFE)

GRAF6263. PAMPLONA, 09/07/2018.- Los toros de la ganadería gaditana de Cebada Gago a su paso por la curva de Mercaderes durante el tercer encierro de los Sanfermines 2018 que ha tenido momentos de peligro por las caídas tanto de los astados como de los corredores, sin al parecer heridos por asta. Con el suelo seco, por primera vez en estos Sanfermines, la carrera ha resultado la más rápida hasta el momento, con 2 minutos y 33 segundos invertidos en completar todo el recorrido, y la menos concurrida, lo que ha posibilitado bonitas carreras. EFE/Villar López
6a891c76-e9a3-442c-bea0-cd43f04dafb3-hd-web

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis toros de la ramaderia gaditana de Cebada Gago han protagonitzat aquest dilluns un tercer ‘encierro’ de Sanfermines veloç i perillós, amb el ramat molt obert i fragmentat, en què nombrosos corredors s’han vist enxampats. Segons les primeres informacions, s’han produït diversos trasllats per traumatismes, però cap ferit per banya.

Després de dos ‘encierros’ amb el terra mullat per la pluja, la tercera cursa s’ha desenvolupat sota un cel assolellat i el recorregut sec. L’‘encierro’ ha durat 2 minuts i 33 segons. Ha començat puntual a les vuit del matí, amb els esquellers sortint al capdavant des dels corrals de Sant Domingo, acompanyant els sis toros i marcant un ritme veloç a la primera part de la cursa.

Ja de seguida el ramat ha començat a estirar-se. Els esquellers continuaven obrint la cursa tapant quatre toros, mentre que darrere venien els dos últims.

Els toros han mirat els mossos que tenien als costats però no han generat perilli han arribat estirats a la plaça de l’Ajuntament. A Mercaderes un esqueller ha enxampat violentament dos nois i un toro hi ha ensopegat i ha caigut. A l’aixecar-se i afegir-se als toro que venien més endarrerits, dos corredors més han sigut enxampats.

Els toros han cobert el revolt després d’enxampar un altre noi i han enfilat Estafeta molt estirats, cosa que ha possibilitat que els corredors poguessin buscar espai davant de les banyes. Davant hi havia un toro amb els esquellers, darrere seu dos més amb molts espais i després, els últims tres toros.

Notícies relacionades

Un dels moments de més tensió s’ha viscut en el tram de Telefónica, quan dos toros que ja s’havien unit al cap de la cursa han ensopegat contra un petit grup de corredors i han aturat la marxa. S’han girat, però no han arribat a generar cap perill i han reiniciat la cursa. Al seu camí per la baixada al carreró altres mossos s’han vist enxampat, fins que finalment els toros han arribat a la plaça de toros. Amb la col·laboració dels dobladors, els braus han anat entrant al corral de la plaça.

Els toros seran torejats a partir de les 18.30 hores pels destres Octavio Chacón, Luis Bolívar i Juan del Álamo.