El primer 'encierro' de Sant Fermí deixa dos ferits

La carrera ha resultat ràpida i emocionant en quedar-se dos braus endarrerits del grup

zentauroepp44189438 graf5255  pamplona  espa a   07 07 2018   un corredor es vol180707084105

zentauroepp44189438 graf5255 pamplona espa a 07 07 2018 un corredor es vol180707084105 / J P Urdiroz

2
Es llegeix en minuts
Efe / Pamplona

Elprimer ‘encierro’ dels Sanfermines 2018, amb toros de la ramaderia de Salamanca de Puerto de San Lorenzo, ha resultat ràpid i emocionant, en quedar-se dos toros despenjats del grup als primers metres de la carrera, on, almenys, han resultat ferides dues persones, una per banya de toro.

Encara que inicialment des del dispositiu assistencial s’havia apuntat que un segon corredor també havia resultat banyegat, posteriorment s’ha confirmat que es tractava d’una ferida penetrant al cap, segons han explicat a Efe fonts de Creu Roja.

Amb el paviment mullat, per una forta tempesta prèvia, a les vuit del matí, després dels càntics al sant, el coet ha iniciat la carrera, amb els toros separats els uns dels altres, cosa que ha donat lloc a boniques carreres.

Menys de tres minuts

En aquest punt els dos últims burels han començat a deixar lloc amb els seus germans, cosa que, no obstant, no ha retardat la tancada, que ha resultat veloç, d’una mica menys de 2 minuts i 40 segons invertits en total a completar el recorregut de més de 800 metres atapeït de corredors, per coincidir la primera carrera de les festes amb un dissabte.

En el tram de Santo Domingo s’ha produït l’incident en què un corredor ha resultat banyegat al gluti, encara que metres més endavant s’ha registrat un contratemps, pel que sembla més greu, amb un corredor canadenc implicat.

Mentrestant el grup que encapçalava la tancada ha emprès el següent tram i ha creuat la plaça Consistorial distribuït en dos grups, amb quatre toros per davant i els seus dos germans a uns metres de distància.

Molta gent a Mercaderes

Molta gent s’ha deixat veure en el tram de Mercaderes, amb un petit munt a la part dreta, cosa que no ha influït en els braus que han salvat la corba apropats a l’esquerra, però sense arribar a caure.

Al carrer Estafeta el ramat s’ha anat estirant així que sumava metres, amb els cabestres intercalats entre els del Puerto de San Lorenzo, que han estat ben guiats pels mossos, que han protagonitzat boniques carreres. Això ha propiciat un vistós espectacle per a les nombroses persones que des dels balcons n’han seguit el desenvolupament.

Igualment estirats han enfilat el tram de Telefónica i el carreró, amb algunes petites ensopegades dels corredors, per accedir a la plaça de toros, on han anat entrant gradualment.

Notícies relacionades

El recorregut del ‘encierro’ ha estat inspeccionat minuts abans per l’alcalde, Joseba Asiron, que aquesta tarda presideix la ‘corrida’ de toros, acompanyat per la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Itziar Gómez.

Els braus seran torejats a la plaça de toros pamplonesa per Francisco José Ureña, Román Collado i José Manuel Garrido.