INVESTIGACIÓ EN CURS

Els Mossos apunten que en la suposada violació a Razzmatazz van donar drogues a la menor

La policia afirma que la relació sexual va ser ¿consentida¿, però que a l'haver-li donat estupefaents hi podria haver delicte

Els dos arrestats neguen en la declaració les acusacions i el jutge de guàrdia prorroga la seva detenció

zentauroepp43613708 razzmatazz180604201947

zentauroepp43613708 razzmatazz180604201947 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez

Els Mossos apunten en l’atestat que els dos detinguts per la presumpta agressió sexual a una noia de 17 anys a la sala Razzmatazz de Barcelona dissabte a la nit van mantenir amb ella relacions "consentides", encara que el fet que es tracti d’una menor d’edat a qui es va subministrar alcohol i drogues (possiblement marihuana) indica que els investigats podrien haver comès un delicte sexual. Per aquests indicis, i pel risc de fuga després d’haver intentat sortir d’Espanya, el fiscal ha demanat aquest dilluns presó provisional per als arrestats, dos homes de 28 i 30 anys. El jutge de guàrdia, però, no n’ha decretat l’empresonament i ha decidit prorrogar la detenció, a l’espera que aquest dimecres tornin a declarar els detinguts i també la denunciant.

La policia autonòmica descarta que la relació sexual entre la menor i els dos detinguts es produís tal com va declarar la denunciant –una agressió de tres homes que van entrar en un reservat–, després d’analitzar les imatges en què es comprova que aquesta irrupció simultània no es va produir, sinó que en aquest espai van entrant i sortint diverses persones. També consideren que la relació en principi va ser consentida, però el fet que es proporcionés a la menor drogues i alcohol relativitza el possible consentiment i podria ser un element que permetés qualificar els fets de delicte.

Els sospitosos, de 28 i 30 anys, estan relacionats amb un grup de hip-hop americà en gira per Europa que va actuar divendres a Razzmatazz. La noia acusa els tres homes d’haver-la agredit sexualment sense el seu consentiment al 'backstage' de la sala d’espectacles. La noia no va dir res al sortir de la discoteca i, al cap d’una estona, va trucar per telèfon a una amiga. Va ser l’amiga qui va alertar el 112. Els Serveis d’Emergència (SEM) van traslladar la noia al’Hospital Clínic, centre de referència en el tractament de víctimes de la violència sexual.

En les imatges de les càmeres de seguretat de la sala musical, segons fonts coneixedores de la investigació, es pot veure la denunciant sortir del reservat on afirma que es va produir la violació en actitud normal, i es va creuar amb empleats de la discoteca als quals no va dir res. La noia va sortir del reservat sola i no acompanyada per ningú. La família encara no ha decidit si exerceix o no l’acusació particular en el cas.

Els detinguts ho neguen

Els detinguts s’han acollit al dret a no respondre a les preguntes del jutge i del fiscal i, en resposta a les del seu advocat defensor, han negat la seva participació en els fets. Tots dos han explicat que no van agredir la noia i que se’n van anar a l’aeroport perquè es van espantar quan sis mossos, tres d’uniforme i tres de paisà, van entrar a l’habitació del seu hotel i els van retirar el passaport sense donar-los justificant.

La policia catalana ha arrestat aquestes dues persones a l’aeroport, quan es disposaven a abandonar el país. Havien sigut citats a declarar a la comissaria per la seva presumpta implicació en els fets i no s’hi van presentar. Tenien elspassaports retiratsdes de dissabte passat a la tarda, tot i que van acudir al consolat dels Estats Units i, malgrat no presentar cap denúncia de robatori o pèrdua de la documentació, els en van tramita de nous.

Notícies relacionades

Després de l’arrest, els detinguts van presentar un  'habeas corpus’ per detenció il·legal i els van conduir al jutjat de guàrdia. Una vegada en aquestes dependències, i davant la presència del seu advocat i de la fiscal, han retirat l’‘habeas corpus’ i han quedat detinguts.

L’agressió múltiple presumptament es va produir durant la matinada de divendres a dissabte al ‘backstage’ de la sala Razzmatazz de Barcelona, una zona reservada per als artistes i convidats.