INDAGACIONS EN CURS

Detinguts per intentar fugir d'Espanya dos investigats per la violació de Razzmatazz

Els Mossos continuen recopilant dades sobre la presumpta agressió sexual

La noia va declarar que van ser tres els homes que van agredir-la sexualment en un ¿reservat¿

xo7gytbpbp1o7esze1idq1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / J. G. Albalat

Els Mossos d’Esquadra han detingut la nit d’aquest dilluns dos sospitosos de la suposada violació múltiple a la sala Razzmatazz de Barcelona perquè intentaven fugir d’Espanya amb avió. Els agents els han arrestat a l’aeroport, ubicació on han sigut localitzats després que no acudissin a la citació de declaració cursada per la policia a la comissaria que porta el cas. En cap cas, la detenció no es deu a cap avenç en les indagacions.

Els investigadors continuen obtenint dades per resoldre la presumpta agressió sexual denunciada per una de menor de 17 anys, que acusa aquests dos homes i un de tercer d’haver-la violat a la zona de la discoteca reservada a artistes i convidats dissabte passat de matinada. El Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona ha rebut una comunicació de l’Hospital Clínic, on va ser derivada la noia, tal com estableixen els protocols d’actuació, i l’informe d’un metge forense, però aquest dilluns encara no ha obert diligències d’investigació. 

Als sospitosos només se’ls havia retingut el passaport de manera preventiva. No havia pres cap mesura més contra ells, fins que a la nit dos d’ells es van dirigir a l’aeroport per intentar agafar un avió. Els Mossos van procedir a arrestar-los per evitar que se sostraguessin a l’acció de la justícia. Els sospitosos estan relacionats amb un grup de hip-hop americà que va actuar divendres a Razzmatazz i que tenia previst fer una gira per Europa.

La noia acusa aquests tres homes d’haver-la agredit sexualment sense el seu consentiment al 'backstage' de la sala d’espectacles, fet que la policia continua intentant confirmar. La noia no va dir res al sortir de la discoteca i, al cap d’una estona, va trucar per telèfon a una amiga. Va ser l’amiga qui va alertar el 112. Els Serveis d’Emergència (SEM) van traslladar la noia al’Hospital Clínic, centre de referència en el tractament de víctimes de la violència sexual.

“Són amics”

Notícies relacionades

La noia va declarar als Mossos que va conèixer un “home afroamericà” que pertany a un grup musical que actuava en el concert i està de gira per Europa. Els dos van anar a un "reservat" i, al cap de cinc minuts, hi van entrar tres "afroamericans" més. El músic, que només té 15 anys, li va dir: “No passa res, són amics”. Segons la noia, aquests tres individus es van posar condons i la van agredir sexualment.  L’atestat policial destaca que la noia ha reconegut un dels interrogats com a suposat autor de la violació. Al cap de poques hores, la policia va localitzar al grup a l’hotel on estaven allotjats, encara que no va detenir-los i simplement els va citar a declarar.

Els Mossos estan comparant la versió de la víctima amb les imatges gravades de les càmeres de seguretat de Razzmatazz. Fonts pròximes a la investigació han assegurat que hi ha discrepàncies. Les mateixes fonts van deixar entreveure que hi ha dubtes sobre la participació dels sospitosos en el que podria ser o no una agressió sexual. I és que a l’interior del camerino on suposadament es va cometre la violació no hi ha càmeres de seguretat per preservar la intimitat dels artistes.