Exemple de valor

L'heroi de París: un noi sense papers s'enfila 4 pisos per rescatar un nen

Macron l'ha rebut aquest dilluns i l'alcaldessa assegura que la ciutat farà el possible per recolzar el seu desig de continuar al país

bcc8f1c2-cb59-4cde-b957-8f8302daa19c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Un noi de Mali sense papers era aclamat com un “heroi” a França aquest diumenge, després que un vídeo vist per milions de persones a les xarxes socials va mostrar com va escalar en pocs segons quatre plantes d’un edifici per salvar un nen que estava penjant al buit.

Mamoudou Gassama, de 22 anys, va escalar sense pensar-s’ho un edifici després de veure el nen en perill, uns fets que es van produir a les 20.00 hores de dissabte al nord de París.

Aquest dilluns el jove ha sigut rebut al palau de l’Elisi pel president francès, Emmanuel Macron.

Macron, amb Mamoudou Gassama. / Thibault Camus

El vídeo mostra Gassama escalant un edifici, pujant hàbilment de balcó en balcó mentre un home provava d’aguantar el nen des d’una terrassa veïna. Els bombers van arribar al lloc i van descobrir que el nen, de quatre anys, ja havia sigut rescatat.

Valor i bon estat físic

"Per sort hi havia algú amb un bon estat físic i que va tenir el valor d’anar a buscar el nen", van indicar a l’AFP els Bombers.

L’escena de vertigen va ser filmada pels vianants que es van agrupar al carrer per seguir el desenvolupament dels fets. El vídeo, difós per les xarxes socials, es va tornar viral ràpidament i diumenge a la nit ja tenia quatre milions de visites.

“Exemple per a tots els ciutadans”

Les reaccions del món polític no van faltar diumenge. L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va dir a Twitter que havia parlat per telèfon amb el noi per expressar-li el seu agraïment.

Notícies relacionades

“Em va explicar que va arribar de Mali fa uns quants mesos i que somiava construir la seva vida aquí. Jo li vaig respondre que el seu gest heroic és un exemple per a tots els ciutadans i que evidentment la ciutat de París el recolzarà en els tràmits per establir-se a França”, va afegir.

Pel que fa al pare del nen, va ser detingut per no fer-se’n càrrec i va ser derivat al tribunal de París per seguir amb la investigació. El menor va ser traslladat a un centre social, perquè la seva mare no era a París en el moment dels fets.