Distribuït per Carrefour

Retirat formatge reblochon a Espanya després d'una intoxicació a França

La ingesta d'aquest formatge ha afectat set nens per E. coli

reblochon

reblochon

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada de tots els punts de venda de formatge reblochon, fabricat a França, després de conèixer l’existència, en aquest país, de set casos d’intoxicació alimentària en nens per E. coli, presumptament associats al consum de formatge elaborat amb llet crua.

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), dependent de Sanitat, ha tingut coneixement d’aquests casos a través de la xarxa d’alerta alimentària europea (sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos, RASFF).

En una nota, l’Aecosan informa que, fins al moment, no hi ha constància que n’hi hagi cap cas a Espanya.

S’han de retirar de tots els punts de venda els lots que comencin per 8CR, amb número d’autorització sanitària “FR 74096050” del formatge reblochon de 450 grams. Fabricant: Fromageries Chabert Mallieres. 710 Rte Du Val de Fier. Vallieres 74150. França A".

Més països

Les autoritats sanitàries de França han comunicat que el producte ha sigut distribuït al Canadà, Portugal, Alemanya, França, Espanya (Andalusia) i els Països Baixos, amb posterior redistribució des d’aquest últim a la República Txeca, Alemanya i Dinamarca.

I el fabricant francès ha informat que efectuarà la recuperació de tota la producció de reblochon distribuïda des del 21 de gener passat.

Des de la Comunitat de Madrid s’ha informat de la retirada per precaució d’aquest formatge dels establiments del Grup Carrefour.

El producte ha sigut distribuït per aquesta cadena en totes les comunitats autònomes, així com a la ciutat autònoma de Ceuta i a Andorra, llocs en què ja s’està procedint a la seva retirada.

Notícies relacionades

A més, ja s’ha informat d’aquests fets a les autoritats de les comunitats a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària nacional (SCIRI) i s’està procedint a la "retirada precautòria" del formatge per Carrefour.

Sanitat recomana, com a mesura de precaució, que els consumidors que tinguin aquest formatge a casa s’abstinguin de consumir-lo.