Té 55 anys.

Un nord-americà, possible nen robat, troba la seva família biològica a Màlaga

La família investigarà si la mare biològica, ja morta, el va lliurar voluntàriament o no

zentauroepp43336952 fachada del hospital santa cristina en madrid180515084222

zentauroepp43336952 fachada del hospital santa cristina en madrid180515084222

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un home de 55 anys, ciutadà dels Estats Units i possible nen robat, ha localitzat la seva família biològica a Màlaga, segons ha informat a Efe l’advocat i president de SOS Bebès Robats, Enrique Vila.

Després de 55 anys de separació forçada, aquest home, resident a Oklahoma, ha pogut contactar amb la seva germana, quatre anys més grans que ell i resident a Màlaga, així com amb alguns cosins i nebots, segons ha relatat l’advocat valencià, que ha portat el cas.

Va néixer fa 55 anys a l’Hospital Santa Cristina de Madrid, i just després de néixer va ser adoptat per un matrimoni americà, que el va portar als Estats Units, on ha residit tota la vida amb la incertesa sobre el seu origen biològic.

A causa de la distància, les dues parts encara no han pogut conèixer-se personalment, però ja han intercanviat els primers missatges i estan desitjant poder retrobar-se, per a la qual cosa estan planificant un viatge.

Pel que sembla, la família biològica sabia que la mare havia tingut un nen el 1962 a Madrid, però desconeixien si havia mort o havia sigut apropiat o entregat en adopció, ja que la mare biològica no va parlar mai obertament del tema, segons l’advocat.

La família investigarà

La mare va morir fa cinc anys, per la qual cosa aquest fill americà no li podrà preguntar sobre aquesta adopció intercontinental. Segons l’advocat, no hi ha testimonis vius dels fets, però als seus parents vius que acaba de trobar els estranya que la mare biològica, ja amb una nena de quatre anys al seu càrrec quan va donar a llum aquest fill, el lliurés voluntàriament en adopció.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, les famílies es plantegen iniciar una investigació per dilucidar si el lliurament va ser voluntario es va tractar d’un altre robatori més d’un nen nounat, ha indicat Vila.

Segons aquest advocat, en els casos de nens robats el primer que desitgen les famílies és recuperar el temps perdut, al marge que hi hagués delicte en l’adopció o no, però també emprendre les accions legals per reparar el mal en el cas de suposada separació forçada. 

Temes:

Nens robats