Reaccions

Les feministes donen suport a la víctima de 'la Manada': "Avui ens jutgen a totes"

A Twitter, l'etiqueta #EstaEsNuestraManada ha començat a créixer amb rapidesa a les vuit del matí

estaesnuestra-manada

estaesnuestra-manada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de dones esperen la sentència del judici als membres de la Manada la Manadaamb milers de missatges de solidaritat i recolzament a la víctima a les xarxes socials: "Avui ens jutgen a totes", "jo sí que et crec", "el veredicte ens afecta a totes les dones", "no estàs sola, tens el ramat de debò amb tu".

A Twitter, l'etiqueta #EstaEsNuestraManada ha començat a créixer amb rapidesa a les vuit del matí

"Germana, jo et crec", "el moviment feminista fa costat a la supervivent dela Manadai amb totes les supervivents", els ramats de debò cuiden, protegeixen, recolzen i, si és necessari, lluiten", "som fortes i estem més unides que mai" o «no estàs sola, tens el ramat de debò amb tu, agafant-te i recolzant-te", es pot llegir en alguns d'aquests missatges.

A les 13.00 hores la Secció Segona de l'Audiència de Navarra dictarà la sentència pel judici celebrat fa ja cinc mesos als membres dela Manada, acusats de violar una jove madrilenya el 7 de juliol del 2016 a la matinada en un portal de Pamplona.

Quinze minuts abans de la lectura pública de la decisió, s'ha convocat una concentració de col·lectius feministes a les portes del Palau de Justícia de Pamplona.

Centenars de persones han mostrat a Twitter la seva ansietat per la resolució judicial: "Avui la justícia envia un missatge a totes les dones. Veurem quin és...», "si violar surt gratis, sortirem al carrer", "la sentència ha de ser exemplaritzant, perquè el seu veredicte ens afecta a totes les dones", "a San Fermín o a Alacant, passi el que passi, nosaltres et creiem".

L'artista Paula Bonet és l'autora d'una de les imatges que més s'han distribuït en suport a la víctima, en què ha escrit: "Germana, jo et crec. Deixeu de jutjar-nos a nosaltres. Nosaltres som les agredides".

Notícies relacionades

També estan circulant moltes fotos de les manifestacions del 8 de març amb el text "aquest és el nostre ramat".

Avui la justícia anunciarà la seva sentència. Els acusats s'enfronten a penes de 22 anys i 10 mesos de presó per part de la Fiscalia i penes més altes tant per la demandant com pel Govern Foral i l'Ajuntament de Pamplona per un delicte continuat d'agressió sexual, un altre contra la intimitat i un altre per robatori amb intimidació.